izgradio velebnu vilu / On je 'kralj zagrebačkog Adventa': Postavio je 50 kućica koje iznajmljuje za 35.000 do 100.000 kn!

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Kad nema manifestacija u gradu, Denis Mohenski vodi bistro Deno na zagrebačkoj Ljubljanici

7.12.2019.
8:44
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Denis Mohenski, apsolutni rekorder po broju kućica na zagrebačkom Adventu. Ove godine tamo je postavio 50 kućica, koje je Gradu platio 311.000 kuna, a svaku od njih dalje iznajmljuje za 35.000 do 100.000 kuna. I tako već godinama, još od 2016.  

Njegova tvrtka Demo Rebus bez natječaja je preuzela cijelu zagrebačku špicu, od početka Gajeve, preko Varšavske, Bogovićeve, Petrićeve, Trga Petra Preradovića, kraj HNK pa do Trga Ante Starčevića, pišu 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U rujnu 2016. godine osnovao je tvrtku i nakon nekoliko mjeseci sudjelovao na prvom Adventu. Već te, prve godine, Mohenski sudjeluje na Adventu i 'okreće' 3,55 milijuna kuna. Sljedeće godine Demo Rebus uprihoduje 3,57 milijuna, da bi u 2018. upisali prihode od 4,91 milijun kuna, a bruto dobit im je iznosila 1,4 milijuna kuna. 

U Istri je Mohenski sagradio luksuznu vilu s bazenom vrijednu barem deset milijuna kuna. Ime joj je Villa Bianca, a ljeti je iznajmljuje turistima za gotovo 32.000 tisuće kuna tjedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Demo Rebus službeno nema zaposlenih. Formalno, vlasnica tvrtke je Sunčana Mohenski, a njezin suprug je direktor. No, ne posluju samo na Adventu.

Sudjelovali su i na Ljetu na Zrinjevcu, a prema tvrdnjama jednog od zakupaca, Denis Mohenski zapravo i stoji iza cijelog tog festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na nedavno održanom Interliberu, Mohenski je bez natječaja zakupio prostor na Zagrebačkom velesajmu i tamo postavio sedam kućica. Kad nema manifestacija u gradu, Denis Mohenski vodi bistro Deno na zagrebačkoj Ljubljanici. 

A kako je počeo njegov biznis u Zagrebu? Nakon što je 2015. podignuta Uskokova optužnica protiv Ratimira Jurekovića, Josipa Nalisa, Josipa Katića, Zdenka Antunovića i Tedija Lušetića zbog namještanja poslova na Trgu bana Jelačića, otvorilo se mjesto za novog igrača, neokaljanog Uskokom. Tražio se netko spreman na suradnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24 sata pišu kako je poznato da su Bandićev vozač Josip Krajina i Mohenski u dobrim odnosima i da su navodno kumovi. 

"Nismo u kumskim odnosima i Krajina me nije uveo u posao. Ja sam ugostitelj već 25 godina", rekao je Mohenski. Ali niz drugih ugostitelja koji rade na Adventu, sugovornici iz gradske uprave, rekli su drugu priču: Mohenski je sad “kralj Adventa” zahvaljujući vezama u gradskoj upravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo