OMILJENO KUPALIŠTE NA LOŠINJU ZATVORENO ZBOG KONCESIJE OD 5000 KN: / 'Prave nas budalama'

Image
Foto: Facebook

Molić u Uvali Čikat na Malom Lošinju, inače omiljeno kupalište na otoku, odsad je zatvoren jer je pod koncesijom za gospodarsko korištenje.

3.7.2017.
20:07
Facebook
VOYO logo

Radi se o malenom molu ispod Vile Karolina, koji je zatvoren zbog koncesije od 5180 kuna, napisala je Bojana Genov s Malog Lošinja, koja je informaciju podijelila u Facebook grupi JAVNO JE DOBRO - DOBRO JE JAVNO!

'Za ovaj je mol sklopljen ugovor o koncesiji između Primorsko-goranske županije i tvrtke Katina d.o.o., uz pozitivno mišljenje Grada Malog Lošinja, za gospodarsko korištenje, odnosno postavljanje 15 ležaljki i suncobrana. Nije pogreška, 15 LEŽALJKI I SUNCOBRANA na ovom moliću koji je bio omiljeno kupalište Lošinjana i njihovih gostiju. Cijena ove ograde, odnosno društvena korist je 5180 kn godišnje. Čini li vam se kao i meni da nas netko pravi budalama?', upitala je Genov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook
Image
Foto: Facebook

Koncesija se obnavlja na godišnjoj razini

Genov kaže kako se radi o koncesiji koja se obnavlja na godišnjoj razini još od 2012. godine. Cijena joj je 5180 kuna, od čega fiksni dio iznosi 4550 kuna, dok je ostatak naplaćen od prijavljenog prihoda. Kako kaže Genov, iako prihoda na moliću nema, prijavljen je u iznosu od 18 tisuća kuna. Tvrdi da kontrola svake godine potvrdi da je s koncesijom i korištenjem sve u redu.

Stane li 15 ležaljki na molić?

Vlasnici Vile Karolina tako su za tek pet tisuća kuna postali vlasnici dijela pomorskog dobra. Ako se pogleda fotografija, jasno je da na molić ne stane ni nekoliko ležaljki, a kamoli njih 15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Genov kaže kako bi molić trebao biti rekonstruiran prema savjetima restauratora, no to se nije dogodilo. Srušen je i izgrađen novi, a svake godine mještane i turiste Malog Lošinja dočekuje obavijest da na molić ne smiju, prenosi Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo