OLUJNI VJETAR IZAZIVA KAOS: / Zimski uvjeti i dalje stvaraju probleme u prometu, zatvorena autocesta A1 i Krčki most

Image
Foto: PIXSELL

Jutros od 5 sati ukinuti su zimski uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru uključujući i autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2, javlja HAK.

14.11.2017.
10:09
PIXSELL
VOYO logo

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na većini cesta u Lici, dijelu Istre (Ćićarija, Učka), uključujući i autocestu A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok te državnu cestu DC1 između Vaganca i Knina.

Zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra trenutačno nema otvorenog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji (i obratno) za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatvorena autocesta A1

Mokrih i skliskih kolnika mjestimice ima u Slavoniji, Baranji i središnjoj Hrvatskoj, a mogući su i odroni zemlje i kamenja. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

13.11.2017., Delnice - Prvi veci snijeg ove sezone otezava promet Gorskim kotarom i stvara poteskoce mjestanima goranskih naselja. Ralice ciste prometnice, autocestu Rijeka-Zagreb i staru cestu Rijeka - Zagreb. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije, pa vozače mole za strpljenje i razumijevanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su:

  • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje,
  • Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene,
  • DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
  • DC218 Bruvno-Mazin-Dobroselo,
  • Krčki most.

Samo za osobna vozila otvorene su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (zbog orkanskih udara na dionici Kikovica-tunel Tuhobić vozi se uz ograničenje brzine na 40 km/h).
  • autocesta A7 Draga-Šmrika.
  • brza cesta čvor Čavle-čvor Kikovica (A6),
  • riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica,
  • Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja;
  • DC25 Gospić-Karlobag;
  • DC27 Gračac-Zaton Obrovački;
  • Paški most.

Oprez zbog poledice

HAK upozorava da je zbog niskih temperatura u gorskim predjelima moguća poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Na pojedinim dionicama cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika, stoga vozače mole za strpljenje te upozoravaju da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na graničnim prijelazima Bajakovo, Macelj, Bregana i Pasjak HAK očekuje se pojačan promet teretnih vozila.

Zbog bure ili juga moguće su teškoće u trajektnom i katamaranskom prometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orkanska bura na Jadranu

U većini krajeva danas će biti pretežno oblačno, mjestimice s kišom, u gorju snijegom te vjetrovito. Samo na sjeverozapadu zemlje i u Istri uglavnom bez oborina, a u Istri i djelomice sunčano.

Još je na krajnjem jugu lokalno moguća obilnija kiša i poneki pljusak s grmljavinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeveroistočni vjetar, mjestimice s jakim udarima, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim, a još prijepodne na krajnjem jugu puhat će jako jugo i istočnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka u gorju većinom između -2 i 2, u nizinama od 3 do 7, a na Jadranu između 10 i 15 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snijeg će padati i sutra

Sutra nas pak očekuje umjereno do pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, u gorju i snijeg. Oborina će biti češća u Slavoniji, gorju i Dalmaciji, a na sjeverozapadu i u Istri uglavnom bez oborine.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima slabjeti prema kraju dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

Najniža jutarnja temperatura od -1 do 4, a na Jadranu uglavnom od 6 do 11 Celzijevih stupnjeva. Najviša dnevna od 4 do 7, u gorju malo niža, na Jadranu između 9 i 15 stupnjeva.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo