Olujni vjetar dizao krovove, pala tuča veličine graška

U četvrtak poslijepodne je cijelu Požeštinu i Međimurje zahvatilo olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i obilnom kišom.

24.5.2012.
19:12
VOYO logo

Nevrijeme je u Požegi i na potezu između Hrnjevca i Jaguplija trajalo između 15 i 16 sati, a osim kiše padala je i sugradica veličine graška. Prema podacima Centra 112, u naselju Mihaljevci s tri kuće vjetar je odnio dio krova, dok je u Drškovcima crijep sa susjedne kuće oštetio jedan automobil.

Zbog velike količine vode koju je kanalizacija teško prihvaćala, nekim prometnicama se otežano prometovalo. U Požegi je najviše problema bilo u Dubrovačkoj ulici pa sve do Vidovaca. Građanima je pomagala Javna vatrogasna postrojba Požega. Između 15.20 i 15.45 sati zbog raspada sustava cijela je Požeština bila bez električne energije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olujno nevrijeme došlo je iz pravca Mađarske, a iz radarskog centra Gorice na područje Požeštine ispaljeno je 37 protugradnih raketa.

Nevrijeme i tuča i u Međimurju

Nevrijeme praćeno tučom zahvatilo je u četvrtak i Međimursku županiju. Tuča je prvi put pala oko 15 sati, a zatim i oko 16.35. U Prelogu je bila veličine zrna graška. Padala je nekoliko minuta, a kakve je posljedice ostavila, još se ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zna se, međutim, da je nevrijeme u srijedu nanijelo velike štete na poljoprivrednim kulturama na području općina Mala Subotica i Orehovica. Poplavljena su polja, a tuča j jak vjetar oštetili su kukuruz, luk, krumpir i druge povrtne kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo