primio ih premijer / FOTO Prosvjetari napunili Markov trg, skandirali 'Hoćemo štrajk'

Na prosvjedu su prosvjetari iz raznih dijelova Hrvatske

5.9.2019.
12:03
VOYO logo

Prosvjedna kolona učitelja i nastavnika koja je krenula s Trga Republike Hrvatske stigla je na Trg svetog Marka, a službeni prosvjed je počeo u 12 sati.

"Ne tjerajte nas već učinite da Hrvatsku učinimo boljom zemljom. Bez nas nema reforme, nema napretka. Ako mislite da je obrazovanje skupo čekajte da vidite koliko će koštati vaša glupost", poručeno je na prosvjedu. "Važnija je poruka koju vašim dolaskom šaljemo Vladi i premijeru. Neka razgrnu ove zastave, neka vide koliko nas ima. Neka vidi nas koji smo odlučni i spremni pritisnuti do kraja. Bilo bi nas više, ali Vlada ne voli da im se fućka pod prozorima. Ovdje nas je 1500 i više, a poruka koju prenosimo jest da predstavljamo sve škole i da ćemo potaknuti naše kolege da se borimo za veće plaće", kazao je predsjednik NSZSSH Branimir Mihalinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjednici su skandirali "Hoćemo štrajk".

"Više ne pristajemo na objašnjenje da nema novca. Neka zapamti premijer, i mi smo glasači. Mi smo vertikala ovog društva, mi smo nositelji promjena i budućnosti. Naše zahtjeve argumentirano smo prenijeli ministrici Divjak", kazao je. Prosvjednici su u jednom trenutku skandirali i premijeru Plenkoviću na Markovu trgu: "Javi se, javi se!"  Sindikalne čelnike u 12.30 sati primio je premijer Andrej Plenković, prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prosvjedu su prosvjetari iz raznih dijelova Hrvatske, zaposlenici u školama i sindikalni djelatnici koji zahtijevaju da Vlada poveća koeficijente za plaće u prosvjeti za 6 posto.

"Reforma s podcijenjenim učiteljima - ne bu išlo", "Može li reforma bez nas", "Najobrazovaniji, a ne najgluplji", "Od zemlje znanja do zemlje beznađa", "Zapostavljeno obrazovanje, nepokrenuta država", "Zadovoljan učenik = napredna i moderna škola", neki su od transparenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je rekao da će u Banskim dvorima primiti predstavnike sindikata obrazovanja koji danas organiziraju prosvjed te s njima razgovarati o njihovim zahtjevima i procjeni situacije s plaćama u sektoru obrazovanja.

Image

Okupljanje prosvjetnih radnika: 'Zapostavljena prosvjeta, nepokrenuta Hrvatska'

Image

Okupljanje prosvjetnih radnika: 'Zapostavljena prosvjeta, nepokrenuta Hrvatska'

"Danas očekujemo predstavnike sindikata obrazovanja. Primit ću ih danas u 12.30 sati pa ćemo s njima razgovarati o njihovim zahtjevima i procjeni situacije s plaćama u sektoru obrazovanje", kazao je Plenković na sjednici Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik NSZSSH Branimir Mihalinec kazao je da povećanje plaća traže za oko 68 tisuća zaposlenika u prosvjeti, istaknuvši da oba sindikata zajedno imaju oko 40 tisuća članova.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike