PORUKA POLITIČARIMA / Tragična ispovijest: 'Mi ne moramo dokazivati imovinu. Imamo jednu kuću, dijagnoze i borbu za goli život'

Image
Foto: Shutterstock

Bivša djelatnica Meisa poslala je pismo redakciji eMeđimurja nesretna i nezadovoljna zbog situacije u firmi

10.2.2020.
8:56
Shutterstock
VOYO logo

''Dragi političari, mi ne moramo dokazivati imovinske kartice i ne zaboravljamo stavit na popis nekoliko kuća, apartmana... Jer mi imamo jednu kuću, nekoliko dijagnoza bolesti, kredite, neplaćene račune i borbu za goli život. Mi smo se našle NIGDJE'', izjavila je čitateljica portala eMeđimurje.

''Nikoga ne zanima što se dogodilo''

Ogorčena čitateljica čiji su podaci poznati uredništvu je bivša djelatnica Meisa i k tome je još na bolovanju duže vrijeme. Poslala je pismo ispred četerdesetak djelatnika koji su se, nakon što je proglašen predstečaj, našli nigdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezino pismo prenosimo u cijelosti:

''Bivša sam djelatnica firme "Meiso" Goričan i osoba koja je na bolovanju duže vrijeme, kao i četrdesetak ostalih bivših djelatnika. Na žalost, nitko od nas nije na bolovanju iz dosade ili nekog hira već zato jer smo bolesni. Lijekovi skupi, putovanja k doktorima u Čakovec, Koprivnicu, Zagreb isto tako, a naknade za bolovanje niske, a osim toga treba plaćat režije, ogrijev, hranu, školovanje djeci, kredite, a neki smo i samohrani roditelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve bi donekle bilo u redu da nije proglašen predstečaj i mi smo se na našu žalost našli NIGDJE. Bolovanje koje nam je bilo isplaćivano kad smo radile odjednom je prekinuto i morale smo se javit na hrvatsko zdravstvo. A na zdravstvu - hladan tuš; nećemo dobit novac, "samo" tri mjeseca. Znači nemamo za kredit, hranu, režije, školovanje, lijekove i nikog ne zanima zašto se to dogodilo i kako ćemo preživjet ta tri mjeseca.

E sad snađi se druže; nekom pomognu roditelji, nekom kumovi, dobri susjedi, a dosta njima NITKO. I ok, prođu tri mjeseca, dobijemo zaostatak, vratimo dugove, namirimo živce i eto ti stečaj. I opet u našoj dragoj Hrvatskoj ne može se stečajna upraviteljica snaći kako nam isplatit bolovanje. Gledamo ovih dana u račune i ne vjerujemo. Neki su dobili 400 - kuna, neki 500 - i pitamo se što je to?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko se igra našim ionako tankim živcima od boli i borbe za goli život? Zovemo na zdravstvo da čujemo što se doađa s našim novcima; 'Kaže gospođa na šalteru da od 01. 12. - 06. 12. plaća zdravstvo bolovanje, a od 07. 12. - 31.12. Meiso da je tako rekla stečajna upraviteljica.' Isto tako je izjavila da je dan prije isplate došao e-mail da treba platiti zdravstvo i da nisu stigli obradit te će biti isplaćeno u drugom mjesecu. I opet budi čarobnjak, izmisli odakle uzeti novac za još jedan mjesec preživljavanja.

Mi ne možemo za kredit reći da je e-mail došao prekasno jer nama točno na datum uzmu kredit, nama treba da prehranimo obitelj. Mi ne želimo da naša djeca osjete nepravdu i nesposobnost ove trule države. Za nas predsjednik države može biti bilo tko imenom i prezimenom samo neka je čovjek. Od jedanaestero kandidata nitko se nije zapitao koliko je bolovanje, kakve su plaće, a kamoli koliki je dječji doplatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reći ću vam - 199 kuna. I čudom se čude gdje su djeca? Gdje su mladi? Dragi političari, mi ne moramo dokazivat imovinske kartice i ne zaboravljamo stavit na popis nekoliko kuća, apartmana... Jer mi imamo jednu kuću, nekoliko dijagnoza bolesti, kredite, neplaćene račune i borbu za goli život.''

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo