GAZIRANO PIĆE... / Oglasili se iz KBC-a Split: 'Nema znakova trovanja, pušteni su kući'

Image
Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

'U Objedinjeni hitni prijem KBC-a Split zaprimili smo pacijenta (1973. godište) koji navodi da je konzumirao gazirano piće te da ima žareću bol iza prsne kosti. Učinjena je dijagnostička i laboratorijska obrada te pregledi i pretrage specijalista ORL-a i gastroenterologa. Svi nalazi su u granicama normale i nema sigurnih znakova trovanja pacijenta kao ni komplikacija. Pacijent je otpušten kući', rekli su iz KBC-a Split

8.11.2023.
19:03
Miroslav Lelas/Pixsell
VOYO logo

Dvojica muškaraca zaprimljeni su danas u KBC Split nakon što su konzumirali gazirano piće. Osvrnuli su se i na slučaj od prije tri tjedna kada je pregledan 50-godišnji pacijent.

Iz KBC-a su se oglasili oko njihovog stanja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U hitnoj ambulanti Klinike za bolesti uha, nosa i grla s kirurgijom glave i vrata KBC-a Split, 20. listopada 2023. pregledan je pacijent (1967. godište) sa sumnjom na ozljede sluznice gornjeg aerodigestivnog puta nastale djelovanjem korozivnih sredstava. Pacijent je imao blaže ozljede usne šupljine koje su, po njegovim riječima, nastale nakon konzumacije pića. Nakon obrade otpušten je na kućno liječenje.

Dana 8. studenog 2023. u Objedinjeni hitni prijem KBC-a Split zaprimili smo pacijenta (1973. godište) koji navodi da je konzumirao gazirano piće te da ima žareću bol iza prsne kosti. Učinjena je dijagnostička i laboratorijska obrada te pregledi i pretrage specijalista ORL-a i gastroenterologa. Svi nalazi su u granicama normale i nema sigurnih znakova trovanja pacijenta kao ni komplikacija. Pacijent je otpušten kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istog dana u Objedinjeni hitni prijem KBC-a Split zaprimljen je još jedan pacijent (1987. godište) koji također navodi da je konzumirao gazirano piće te da ima žareću bol jezika. Njegova obrada još je u tijeku no pregled specijalista ORL-a i laboratorijski nalaz je uredan. Čeka se hitna gastroskopija. I treći pacijent je u potpunosti obrađen, bez sigurnih znakova trovanja. Pušteni je kući", kažu iz KBC-a Split.

POGLEDAJTE VIDEO: Doktor Gornik za RTL o trovanjima: 'Valjda su ljudi dovoljno pametni da sad ne piju, nije od životne važnosti'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo