'Odvjetnička komora ne bi smjela suspendirati Nobila'

Predsjednik Ivo Josipović, koji je tijekom vikenda boravio u Šangaju, gdje je posjetio svjetsku izložbu EXPO, poručio je da prati događanja na domaćoj političkoj sceni.

17.5.2010.
8:45
VOYO logo

U intervjuu koji je dao Jutarnjem listu, predsjednik Ivo Josipović rekao je kako odluka Odvjetničke komore o pokretanju disciplinskog postupka protiv odvjetnika Ante Nobila "u svakom slučaju nije dobra poruka".

"Iako je to u nadležnosti Odvjetničke komore, u kontekstu u kojem je donesena može izgledati kao politički motivirana odluka. To nije dobra legitimacija za državu. Ne želim se miješati u domenu Odvjetničke komore, ona će po svojem statutu i nadležnosti donijeti konačnu odluku, ali svejedno kod takvih slučajeva treba biti oprezan i ozbiljan", rekao je Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik je rekao i kako oko TLM-a nije potrebno voditi velike političke bitke.

"Naprosto valja prepustiti pravosudnim tijelima da utvrde sve relevantne činjenice te da na temelju toga donose odluke. Valja također pričekati što će istraga pokazati", poručio je Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o tome što misli o ulasku Hrvatske u EU, te koliko smo blizu ili daleko od tog cilja, Josipović je kazao kako mu se čini da reformu pravosuđa nećemo izvršiti u zadanom roku.

"Nažalost, na nas se očito primjenjuju stroži kriteriji. Objektivno govoreći, reforma pravosuđa i državne uprave nije moguća do kraja godine. Ali, od nas se očekuje da uvjerljivo otvorimo te procese i mi ćemo to učiniti. Problem s topničkim dnevnicima ušao je, nažalost, u fazu iracionalnosti. Hrvatska je na tom pitanju naprosto nepravedno zaustavljena. Vlada poduzima sve što je u njenoj moći kako bi riješila taj problem i udovoljila zahtjevima tužitelja. Nakon svega što je učinila, moguća odluka o nedovoljnoj suradnji bila bi krajnje nepravedna", smatra predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201005150202006 arti-201005150076006 arti-201005140460006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo