DEMANTIRA GLAVNU DRŽAVNU ODVJETNICU / Odvjetnica Vesna Alaburić: 'Netočno je što tvrdi Hrvoj Šipek, na dužnost je stupila krajem veljače!'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Odvjetnica bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića kaže kako glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek nije preuzela dužnost u svibnju 2020., nego u veljači čim je Jelenić smijenjen

7.12.2021.
12:53
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Bivši glavni državni odvjetnik, Dražen Jelenić i njegova odvjetnica Vesna Alaburić, za N1 su komentirali 'aferu Softver'. Upitan za tvrdnje iz vrha DORH-a, gdje prema nalazu nadzora ispada da je 16. veljače donesena odluka o aferi Softver, Jelenić je rekao da je rezultate nadzora čitao u vidu priopćenja.

“Meni unazad godinu ili skoro dvije godine nisu dostupni ni spisi, a unazad sedam mjeseci ni informacije. Nemam razloga ne vjerovati da ono što je priopćeno nije točno. Iz toga ispada da je odluka USKOK-a donesena u siječnju (2020. godine) i da je o tome obaviješteno Državno odvjetništvo, mislim, 12. veljače'', kazao je Jelenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZVJEŠĆE USKOK-A NIJE NI VIDJELA /

DORH se oglasio: 'Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek neće dati ostavku!'

Image
IZVJEŠĆE USKOK-A NIJE NI VIDJELA /

DORH se oglasio: 'Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek neće dati ostavku!'

'Taj sastanak nikad nije održan'

Dodao je da se ne sjeća te obavijesti.

''Ali kad sam pogledao u svoj kalendar iz tog doba, utvrdio sam da sam za 18. veljače imao zakazan ili dogovoren sastanak kako bi se to izvješće raspravilo, no zbog okolnosti koje su izvan moje volje nastupile upravo tog 18. veljače ujutro, a 19. veljače sam podnio ostavku, taj sastanak nikad nije održan. Pri čemu, koliko sam vidio, izvješće je podneseno temeljem članka 74. stavak 1 Zakona o Državnom odvjetništvu, a zakon kaže da se takva izvješća podnose u odnosu na provedene radnje i namjeravane radnje”, rekao je Jelenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dužnost preuzela u veljači, ne u svibnju

Jelenić nije želio komentirati situaciju oko glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek. Njegova odvjetnica Alaburić dodala je kako je “potpuno netočno ono što je glavna državna odvjetnica tvrdila, da je u svibnju preuzela dužnost''.

''To je netočno, zato što je ona kao prva zamjenica Dražena Jelenića preuzela dužnost kao vršiteljica dužnosti u trenutku kad je Dražen Jelenić bio razriješen dužnosti, što znači krajem veljače prošle godine”, kazala je Alaburić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo