ODSTUPILO ČELNIŠTVO ŽIVOG ZIDA U VARAŽDINU: / 'Uletjeli smo u sumnjivu priču, za izbore se sprema nepotizam!'

Image

Predsjedništvo Živog zida u Varaždinu, kao i još 15 članova, odstupilo je iz ove stranke. U obraćanju medijima objasnili su koji su razlozi tomu.

7.8.2016.
21:15
VOYO logo

"Tek što smo (prije nepuna četiri tjedna) izabrani na rukovodeće funkcije gradske organizacije Varaždin, jučer smo odlučili dati neopozive ostavke na svojim pozicijama. Na jučerašnjem sastanku članova stranke Živi zid s područja III.izborne jedinice, predsjednik gradske organizacije Živog zida Varaždin Denis Mladenović, dopredsjednica Valentina Drk i tajnik Ivan Pavlinić javno smo iznijeli svoje nezadovoljstvo i dali ostavke, a kasnije tijekom dana je želju za izlaskom iz stranke izrazilo petnaestak članova varaždinske organizacije", priopćili su iz varaždinskog Živog zida, prenosi N1.

Istaknuli su kako im je motiv za politički angažman u Živom zidu bila snažna ideologija stranke, "koja zagovara pomoć obespravljenima i potrebitima, borbu protiv korupcije, rasprodaje, nepotizma, rad u službi malog čovjeka, mladih i djece".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SINČIĆ TVRDI DA HDZ ŽELI RAZBITI ŽIVI ZID: /

'Saznali smo da je sve to smislio Vaso Brkić'

Image
SINČIĆ TVRDI DA HDZ ŽELI RAZBITI ŽIVI ZID: /

'Saznali smo da je sve to smislio Vaso Brkić'

'Spor i dalje postoji, a nama je rečeno da je to gotova priča'

No, kako piše u priopćenju koje potpisuje sad već bivši predsjednik varaždinskog Živog zida Mladenović, obećali su jedan drugome da će zajednički odstupiti čim dožive ili osjete "bilo kakvu netransparentnu, sumnjivu ili upitnu stvar koja bi mogla naštetiti nama i našoj okolini".

U nastavku ističu: "Proteklih dana bilo je jasno vidljivo u medijima, a i potvrđeno nam od nekih istaknutih bivših članova, da i dalje postoji spor među članovima stranke i da situacija još uvijek pravno nije riješena (navodna lažna prošlogodišnja skupština i promjena statuta, status članova Gabrića, Kekeza i ostalih), a nama je izričito rečeno da je to završena priča i da ne brinemo oko toga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Morali podmiriti neke prijašnje dugove

Dodaju da su "uvidjeli da se spremaju nepotističke radnje u vidu stavljanja životnih partnera, supružnika i prijatelja na liste za predstojeće izbore" te da su "zatekli nejasno financijsko stanje i čak morali podmiriti neke prijašnje dugove (najam štanda za humanitarnu akciju), ogorčeno shvatili da su srčano i naivno uletjeli u jednu naočigled sumnjivu priču".

Zaključuju kako je njihova ostavka stoga sasvim opravdana i logična. Živi zid je u Zagrebu najavio konferenciju za novinare u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo