katastrofalna sezona / Održana sjednica 'Požarna sezona 2017': ovog ljeta izgorjela površina otoka Hvara i Paga zajedno

Image
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša izvijestio je okupljene o požarnoj sezoni u Zadarskoj županiji s posebnim osvrtom na krizni dan, 21. kolovoza

10.10.2017.
14:05
Duško Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

U Centru za koordinaciju, vođenje i gašenje požara na priobalju u Divuljama održana je tematska sjednica "Požarna sezona 2017." na kojoj su sudjelovali predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, i župani Zadarske, Šibenske i Splitsko - dalmatinske županije, piše Zadarski.hr. 

Nakon obilaska mješovitoga postroja vatrogasaca i pripadnika OSRH koji su sudjelovali u gašenju požara, na tematskoj sjednici su predstavljene aktivnosti u požarnoj sezoni Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova te vatrogasnih zajednica Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša izvijestio je okupljene o požarnoj sezoni u Zadarskoj županiji s posebnim osvrtom na krizni dan, 21. kolovoza, kada je u Zadarskoj županiji u samo jednom danu planulo na 32 lokacije. Kao ilustraciju jedne od najvećih požarnih sezona naveo je da je samo u ljetnim mjesecima ukupno izgorjela površina otoka Hvara i Paga zajedno.

"Cilj ove analize je da vidimo što možemo popraviti u zakonskom okviru te što možemo napraviti u kvalitetnijoj koordinaciji različitih institucija i tijela, kao i iskorake koje možemo napraviti u financijskom pogledu", istaknuo je Šoša i zahvalio svima koji su pružali pomoć u gašenju požara ove sezone, piše Zadarski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo