pohvalili se i na mrežama / Održali misu u gimnaziji i okinuli 'selfie' s oltara: Vjeroučiteljev potez razbjesnio mnoge

Image
Foto: Facebook

Sadašnji i bivši učenici PSHG pisali su uglavnom negativne komentare

2.10.2018.
16:39
Facebook
VOYO logo

Post o misi upotpunjen serijom fotografija koje svjedoče vjerskom obredu u državnoj obrazovnoj ustanovi, a među kojima je i selfie sa školskog oltara učitelja vjeronauka Marina Miletića, svećenika, katoličkih skauta i vjernika, sinoć je nestao s Facebook stranica škole, javlja Rijeka danas. Naime, u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji prošli tjedan se u Svečanoj dvorani dr. Izidora Kršnjavija u 19 sati održala večernja sveta misa, u kojoj su sudjelovali učenici vjeronauka i fakultativne nastave "Skauti i škola".

Župnik mr. vlč. Siniša Vujčić predvodio je misu, a na nakanu uspješne školske godine. Zajedno je sa sušačkim gimnazijalcima i vjeroučiteljem molio i za ozdravljenje ravnateljice Đudite Franko i njezin brz povratak u školu. Učitelj vjeronauka Marin Miletić o svemu je izvijestio na svojoj službenoj Facebook stranici, prenosi portal Rijeka danas. "Molili smo za ravnateljicu Đuditu Franko i njoj smo posvetili misnu nakanu, za njezino ozdravljenje i brz povratak u školu", napisao je na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest je objavljena i na Facebook stranici Prve sušačke gimnazije u Rijeci (PSGH), no kako je ova akcija dobila i nekolicinu negativnih komentara, cijeli post je na koncu izbrisan. Uz objavu su stajale i fotografije, među kojima i selfie s oltara učitelja vjeronauka sa učenicima i svećenicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadašnji i bivši učenici PSHG pisali su uglavnom negativne komentare. "Poštovani gospodine Miletić, ukoliko pišete u svoje osobno ime, za očekivati je da to ne činite s profila škole", napisala je jedna komentatorica, također bivša učenica PSHG. "Žalosti me što se mise na službenoj stranici gimnazije objavljuju, a uspjesi naših učenika ne", jedan je od komentara.

U svom jučerašnjem očitovanju zamjenica ravnateljice Jasna Buketa potvrdila je za portal Rijeka danas da Facebook stranicu sušačke gimnazije administrira učitelj vjeronauka Marin Miletić, za kojeg je profesorica Buketa napisala da je stručan voditi "nove medije" te da "potiče otvorenost i dijalog, a tvrdi da su brisani samo vulgarni i prostački komentari". Zamjenica ravnateljice je također napomenula da je učitelj Miletić izjavio da će "ako se dogodila zlouporaba uređivanja službene Facebook stranice odmah mjesto administratora prepustiti drugoj osobi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo

Još iz rubrike