Za njih sezona tek počinje / Odmor na Jadranu je gotov, ali sezona nije gotova: Otkrijte tajne ljepote Baranje!

Slavonija i Baranja puno su više od čvarka i kulena. Tu je nevjerojatna priroda i još mnogo toga

11.9.2020.
22:00
VOYO logo

Pred kraj turističke sezone na Jadranu, tek počinje špica kontinentalnog turizma u kojemu su do koronakrize Slavonija i Baranja neprestalno rasle i postale prepoznatljiva destinacija.

I ove godine sve je spremno za turiste, a danas su najavljene brojne manifestacije. Zbog toga su Baranju došli snimiti i poznati hrvatski blogeri, a njih je snimio Tin Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luftmadraci su u gepeku. Odmor na Jadranu je gotov, stoga je nova destinacija Baranja. Ondje tek sezona počinje pa su poznati blogeri i influenceri došli vidjeti koja je tajna Baranjskog turizma.

Image
park prirode kopački rit /

Prizori iz Baranje u koje ćete se zaljubiti: Naš prirodni biser proširio ponudu, pogledajte što vas čeka

Image
park prirode kopački rit /

Prizori iz Baranje u koje ćete se zaljubiti: Naš prirodni biser proširio ponudu, pogledajte što vas čeka

"Svašta se može uloviti, od raznoraznih jela, pića, vrhunskih koka ko što vidite u pozadini, zaista plodno zemljište bogato svime. Tako da je samo pitanje vremena kada će se i ovo otkriti i onda će biti gužva kao u Dubrovniku i onda nećemo moći ovdje tako da je meni ok da još malo bude neotkriveno", izjavio je Dean Kotiga, influencer

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No teško da će ostati neotkriveno uz fantastična vina i hranu. 

"Ovo vam je školski primjer: baranjski čvarak. Znači tanak, a dugačak da bude. To je baš naš Karanački čvarak koji jednog dana moramo patentirati da ne bude zabune", rekao je Vladimir Škrobo-Bajo, Karanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Slavonija i Baranja puno su više od čvarka i kulena. Tu je nevjerojatna priroda i još mnogo toga.

"Slavonci su divni ljudi koji rade ovakve sitnice, pod navodnicima sitnice. Koji upoznaju ljude sa kulturmo prehranene, tradicijom, običajima, kuhanjem, ali i povjesti za koju nikad nisam znao da postoji", kazao je Domagoj Jakopović-Ribafish, novinar i bloger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te ćete priče slušati dok primjerice hranite konje ili pak prije spavanja u kući u prirodi.

"Sve su slatke, mirišu na drvo, prirodno okruženje kakvo i je oko nas. Autohtone su. Slavonski hrast", Poručila je Danijela Lukić iz kuće u prirodi Zlatna greda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sezona je spremna. Počinje sa Danima ribe u Kopačevu i Vine and Bikeom, gdje se kreće u potragu za skrivenim vinom i to biciklima i kajacima. Stoga turisti, naoružajte se znanjem.

I pripazite na slavonske neslane šale kao što je Čačinačka "Rakija sa šamarom". Turizam izvan svih okvira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo