srpanjska rupa će se izbjeći? / Odlični rezultati turističke predsezone: u prvih šest mjeseci 7 posto više turista u Hrvatskoj!

Prema prvim pokazateljima u srpnju slijedi još veći porast u špici sezone

7.7.2015.
19:49
VOYO logo

Odlični rezultati turističke predsezone. U prvih šest mjeseci ove godine, 7 je posto više turista došlo u Hrvatsku, a bilježi se i 5-postotni porast noćenja. Prema prvim pokazateljima u srpnju slijedi još veći porast u špici sezone. Stručnjaci smatraju da stravičan napad u Tunisu i financijska kriza u Grčkoj nisu zasad toliko utjecali na ove brojke, ali da bi mogli.  

Poznata srpanjska rupa ove bi se sezone mogla izbjeći jer u prvih šest dana srpnja lani je u Hrvatsku ušlo 1.3 milijuna stranih putnika - u istom razdoblju ove godine 1.6 - znači, 300 tisuća više. No, to nije posljedica neodlaska u Tunis i Grčku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi moramo biti svjesni da tržište koje bira Tunis ili Grčku, to nisu oni turisti koji idu u Hrvatsku, eventualno možemo dobiti dio narednih tjedana.

Dio onih koji su planirali u te dvije pogođene zemlje - možda i odaberu Hrvatsku. Masovne navale na Jadran ipak neće biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi kad govorimo o gostima koji bi bili preusmjereni iz Grčke ili Tunisa, to su charter avioni, dakle za njih su posebni ugovori, također, tamo su all inclusive hoteli, tako da mislim da se to neće bitnije osjetiti u ovoj godini", kazala je voditeljica hotela Arena iz Pule Manuela Kraljević.

Rezultati predsezone obećavajući: u prvih šest mjeseci 4 cijela 1 milijun turista odmaralo se u Hrvatskoj, što je porast od 7 posto, odnosno 275 tisuća više. Platili su za 16 cijelih 8 milijuna noćenja, što je porast od 4 cijela sedam posto, odnosno 766 tisuća više nego lani. Rast se očekuje i u posezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon odlične prošle sezone i od ove se očekuje puno  - zarada od barem 8 milijardi eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo