veliko nezadovoljstvo / 'Odlazim zbog reizbora Borasa': Neven Budak dao ostavku na mjesto u Senatu Sveučilišta

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Budak je u pismu ostavke eksplicitno poručio da iz Senata odlazi zbog reizbora profesora Borasa

1.3.2018.
17:51
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Profesor na zagrebačkom Filozofskom fakultetu Neven Budak dao je ostavku na svoje mjesto u Senatu sveučilišta. Razlog ostavke je novi mandat rektora Borasa. Pismo ostavke uputio je dekanici Filozofskog fakulteta Vesni Vlahović Štetić, a na njegovo mjesto u Senatu najvjerojatnije će doći profesorica Đurđica Čilić, inače njegova zamjenica na toj poziciji. 

Budak je u pismu ostavke eksplicitno poručio da iz Senata odlazi zbog reizbora profesora Borasa, piše srednja.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Usprkos dugotrajnim i očiglednim kršenjima zakona i statuta, usprkos netransparentnom vođenju Sveučilišta, usprkos marginaliziranju ili potpunom zanemarivanju sveučilišnih odbora, usprkos odricanju od dobre prakse u vođenju Sveučilišta, usprkos neprimjerenom odnosu prema studentima i nastavnicima, velika većina članova Senata odlučila je dati svoj glas dosadašnjem rektoru, prof. dr. sc. Damiru Borasu”, napisao je.

Kako dalje piše, ne može sudjelovati u radu tijela čija većina članova "ili nije u stanju procijeniti što su opće dobro i zajednički interes, ili svoje odluke donose na temelju razmjene usluga", te će svoju "borbu za sveučilište kakvo zaslužujemo nastaviti negdje gdje ona ima smisla".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo