PETROVIĆ: / 'Istina je posve drukčija od onoga što govori Petrov. Ovom hajkom ugroženi smo moja obitelj i ja'

Image
Foto: PIXSELL, Marko Lukunic
20.4.2016.
14:23
PIXSELL, Marko Lukunic
VOYO logo

"Sve što sam napravio odnosilo se na to da sam predlagao svom klijentu MOL-u dogovor s hrvatskom Vladom kao najbolju opciju. Duboko sam uvjeren kako bi se dogovorom MOL-a i Vlade Republike Hrvatske oko Ine stekli uvjeti za njeno transparentnije poslovanje, a razne lobističke kuće ne bi na ovom pitanju zarađivale milijunske iznose za izradu raznih analiza povezanih s arbitražama koje su u tijeku. Svaka najava dogovora povećava vrijednost Ine na burzi, a najava produžetka spora je smanjuje", istaknuo je Petrović u reakciji upućenoj medijima.

Petrov: Nekim interesnim skupinama ne odgovara red

Petrov je u utorak, komentirajući spekulacije o preslagivanju u vladajućoj koaliciji, prema kojima više u njoj ne bi bilo mjesta za Most, ustvrdio da se sve vrti oko Ine te poručio da Most nije kočničar, ali da nekim interesnim skupinama ne odgovara red.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PETROV O PRESLAGIVANJU VLASTI: /

'Čestitam svima koji imaju želuca ići u to s ljudima koji su bili u pritvoru'

Image
PETROV O PRESLAGIVANJU VLASTI: /

'Čestitam svima koji imaju želuca ići u to s ljudima koji su bili u pritvoru'

"Mislio sam na određene ljude koji se javno hvale kako su u dobrim odnosima s određenim ljudima koji su danas u Vladi. Mogu otvoreno reći, to je gospodin Petrović. On je javno na suđenju Sanaderu rekao da je on konzultant MOL-a. Dakle, radi za drugu državnu stranu tvrtku, ne radi za interese hrvatske tvrtke. I onda se on javno hvali kako je dobar s Karamarkom. Jako su mi to čudne stvari. Ovim putem bih pozvao gospodina Karamarka da se ogradi od toga", kazao je Petrov u razgovoru za RTL Direkt. Dodao je i da je pritom riječ o izdaji nacionalnih interesa.

U svom priopćenju Petrović je naveo da u nagađanja "o velikim interesima" ne želi ulaziti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijela haranga koja je podignuta protiv mene ide na pogrešnu adresu, a aktualnim dužnosnicima hrvatske Vlade ne zamjeram ništa jer se još nisu niti upoznali sa stvarnom situacijom.

Petrović: Svi znamo što su interesi Hrvatske i kako ih zaštititi

"Glede tvrdnji potpredsjednika Vlade da sam se na suđenju Sanaderu pojavio kao konzultant MOL-a, moram se zapitati je li u Hrvatskoj zabranjeno biti konzultant međunarodne korporacije koja posluje u više od 20 država Europe i svijeta, i koja u samoj centrali ima mnoge direktore Hrvate? Zar svi Hrvati koji rade u toj kompaniji rade protivno interesima Hrvatske? Rekao bih baš suprotno. Svi mi znamo što su interesi Hrvatske i kako ih zaštititi. To smo radili do sada i radit ćemo i dalje bez obzira na jeftine dnevnopolitičke insinuacije", ustvrdio je Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i da je na sudu "svjedočio o jednom događaju o kojem je upoznata cijela hrvatska javnost" te da mu je dužnost bila govoriti istinu.

"Ako to u ovom trenutku nekome na političkoj sceni ne odgovora, molim ih da moje ime ne upotrebljavaju za takvu vrstu političkog razračunavanja. Ovom hajkom ugroženi smo moja obitelj i ja. Gospodina Petrova niti poznajem, niti sam s njime ikada razgovarao", kazao je Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je i da ga s Karamarkom veže poznanstvo iz sportskih dana koje ni u jednom trenutku nije koristio za razgovor "o ovim temama".

Široj javnosti postao poznat nakon korupcijskih suđenja i USKOK-ove istrage

Petrović je, kao bivši član uprave Ine, široj javnosti postao poznat u jeku korupcijskih postupaka protiv bivšeg premijera Ive Sanadera, kojemu je navodno bio osoba od posebnog povjerenja. Mediji su posljednjih dana nagađali i da je on, uz Sanadera, drugi svjedok MOL-a u arbitražnom postupku protiv Hrvatske, a ranije ga se spominjalo i kao sudionika sastanka u Veroni kada je Sanader navodno dogovorio prodaju Plive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na suđenju Sanaderu u slučaju Ina-MOL Petrović je u ožujku 2012. ispitan kao svjedok. Tada je odbacio optužbe da je utjecao na bivšeg direktora Plinacra Branka Radoševića kako bi ubrzao izdvajanje plinskog poslovanja iz Ine za što je Sanader od mađarske nafte kompanije MOL navodno primio 10 milijuna eura mita.

Radošević je ranije na sudu kazao da mu se Petrović predstavio kao osoba od Sanaderova povjerenja i rekao da će Sanader "biti ljutit ako se posao ne dovrši što prije". No, Petrović je na sudu rekao da s Radoševićem nikada nije razgovarao nasamo, a njegovo je svjedočenje odudaralo i od iskaza krunskog svjedoka Roberta Ježića koji je svjedočio da je za Sanadera preko svojih švicarskih tvrtki primio polovicu od 10 milijuna MOL-ova mita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju Fimi media, u listopadu 2012. spomenuo ga je bivši direktor korporativnih komunikacija Ine Tomislav Štengl koji je ispričao da je Petrović na njega vršio pritisak kako bi sklopio ugovor s Fimi medijom te da mu je jednom prigodom rekao da iza toga stoji bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić kojega USKOK tereti da je, uz bivšeg premijera i ostale optužene u tom slučaju, novcem iz državnih institucija i tvrtki punio HDZ-ov crni fond.

U ožujku 2013. Petrović se našao među uhićenima zbog navodnih kupnji informacija iz tajnih istraga, a potkraj siječnja ove godine sud je u tom slučaju potvrdio optužnicu u kojoj se Petrović našao među 15-ero optuženika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo