ODGOVOR MOSTA NA PROZIVKE IZ SDP-A: / 'Dobrovića neće zaustaviti oni povezani s otpadnom mafijom'

Image
14.12.2016.
12:19
VOYO logo

"Ministar Zmajlović za svoga mandata nije imao snage mijenjati koncepte u skladu s novim europskim politikama. Dobrović ima snage i neće ga zaustaviti oni koji su povezani s otpadnom mafijom, neće ga zaustaviti bivši ministar Zmajlović", poručio je Grmoja u Saboru.

Niz neistina

Ustvrdio je kako je Zmajlović dan prije iznio niz neistina, te "besramno" prozvao Dobrovića, "čovjeka koji nastoji riješiti nered koji je on ostavio, da dade ostavku". Naime, Zmajlović je u utorak Dobrovića prozvao za nesnalaženje u svom resoru, a premijera Andreja Plenkovića pozvao je da ga smijeni ili će SDP, kako je najavio, pokrenuti njegov opoziv u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SDP TRAŽI SMJENU MINISTRA DOBROVIĆA, INAĆE ĆE TRAŽITI OPOZIV: /

'Zbog njega ćemo plaćati penale, kuda to vodi?'

Image
SDP TRAŽI SMJENU MINISTRA DOBROVIĆA, INAĆE ĆE TRAŽITI OPOZIV: /

'Zbog njega ćemo plaćati penale, kuda to vodi?'

Mostov zastupnik pobrojao je Zmajlovićeve tvrdnje za koje kaže da su neistinite. "Neistina je da je Europska komisija odobrila Plan gospodarenja otpadom koji je pripremila, a nije usvojila Milanovićeva Vlada. Komisija službene komentare na akte daje tek nakon što ih prihvati Vlada, tako da nikako nije mogla odobriti Zmajlovićev plan, jer nije donijet ni godinu dana nakon isteka roka za donošenje. Zbog toga je Komisija još u rujnu prošle godine protiv Hrvatske pokrenula postupak povrede prava", ističe Grmoja.

Puno primjedbi

Tvrdi i kako je kvaliteta SDP-ovog plana u najmanju ruku upitna. Dovoljno je pogledati primjedbe Europske komisije na njihov plan koje je Ministarstvo zaštite okoliša zaprimilo u siječnju 2016., kaže Grmoja. U potpunosti je, dodaje, promašeno s procjenom ispunjenja obveza Direktive o odlagalištima, naopačke je razvijen sustav gospodarenja otpadom, s čime je nastavljeno i u planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nepostojanje odvojenog prikupljanja biootpada, loš sustav sprječavanja nastanka otpada, generalna neambicioznost u postizanju ciljeva odvojenog prikupljanja otpada. Primjedaba ima puno. Stoga bi se zbog tog plana i tvrdnji u najmanju ruku bivši ministar Zmajlović trebao sramiti, a ne se s njima ponositi i tražiti ostavku ministra Dobrovića", poručio je Mostov zastupnik.

Grmoja je svoje stavove iznio nakon stanke koju je zatražilo nekoliko klubova, među njima i Klub HDZ-a u ime kojeg je Petar Škorić najavio da želi govoriti o velikosrpskom vrijeđanju Hrvatske. I dok su ostali klubovi iskoristili priliku mimo dnevnog reda govoriti o aktualnim im temama, HDZ-ov to nije učinio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo