čitav niz optužnih točaka / Odgođeno suđenje Marini Lovrić Merzel: bivša županica primala je mito i trošila javni novac u privatne svrhe

Početak procesa Marini Lovrić Merzel odgođen je jer je tvrtka Lav Auto Popec koja je optužena jer je Merzel prodala zgradu za Hitnu pomoć, prestala postojati i zatim otišla u stečaj

8.3.2018.
10:32
VOYO logo

Bivšoj SDP-ovoj sisačko - moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel danas je trebalo početi suđenje na zagrebačkom Županijskom sudu zbog brojnih točaka, među kojima se nalaze i optužbe za primanje mita, pranje novca, neosnovano plaćanje savjetnika, preplaćivanje zgrade za Hitnu pomoć te trošenje javnog novca u privatne svrhe.

Ipak, Merzel danas neće sjesti na optuženičku klupu pošto je suđenje odgođeno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak procesa Marini Lovrić Merzel odgođen je jer je tvrtka Lav Auto Popec koja je optužena jer je Merzel prodala zgradu za Hitnu pomoć, prestala postojati i zatim otišla u stečaj, što je i ispred zgrade suda objasnio njezin odvjetnik Čedo Prodanović. 

VIŠE O TEMI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>​Uoči suđenja Marini Lovrić Merzel za RTL govori njezin odvjetnik Čedo Prodanović i zviždačica Jasmina Jovev

Zbog toga je potrebno pribaviti dokumentaciju iz sudskog registra te utvrditi ima li pravnog sljednika, odnosno na koji način nastaviti voditi proces protiv te pravne osobe. Sudac je rekao da će proces protiv te tvrtke vjerojatno biti obustavljen ako se utvrdi da je tvrtka sada u stečaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Lovrić Merzel je objekt za zgradu prve pomoći kupila 2012. od Bernarda Popeca za cijenu znatno veću od stvarne vrijednosti zgrade, čime je počinjena šteta od 4,2 milijuna kuna.

Marina Lovrić Merzel uhićena je prije četiri godine, 1. travnja. Prethodno tomu, Merzel je na poziciji sisačko - moslavačke županice provela gotovo devet godina, a prije uhićenja upravo je započeo njezin treći mandat na toj poziciji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je velika uzdanica SDP-ove stranke koja je 2011., u svojoj izbornoj jedinici, toj stranci i Kukuriku koaliciji donijela čak devet saborskih mandata. Zbog svega je 2012. godine dobila i poziciju u predsjedništvu stranke. U stranci je, kažu, brzo napredovala, brzo je gradila odnose sa SDP-ovim zastupnicima, a posebno je upečatljiv podatak kako se gotovo uvijek sjetila svačijeg rođendana. a 2009. godine bivši ministar financija iz Milanovićevog mandata postao joj je vjenčani kum. 

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo