Burno jutro u Dubrovniku / Odgođena deložacija Katije Šarić nakon 16 godina bespravnog korištenja gradskog stana

Image
Foto: dubrovački dnevnik

Policija i službenici sa suda stigli su u jutarnjim satima u Antuninsku ulicu u povijesnog jezgri Dubrovnika kako bi se provela deložacija Katije Šarić i njenog sina, koji su već godinama bespravno u stanu u vlasništvu Grada Dubrovnika.

24.10.2016.
13:36
dubrovački dnevnik
VOYO logo

Na kraju je deložacija odgođena, a policija je napustila mjesto događaja nešto iza 11:30. Medjima su se obratili na kraju Katija Šarić i njezin sin, a gradonačelnik Vlahušić službenim dopisom sudu odgodio je deložaciju obitelji koja je 16 godina bespravno korisnik gradskog stana. 

Grad Dubrovnik je vlasnik stana u Dubrovniku na adresi Antuninska 11, ukupne površine 54 kvadrata kojeg je do svoje smrti koristila Luiđa Memić, temeljem ugovora o najmu stana sa zaštićenom najamninom koji je zaključen između Grada Dubrovnika i pok. Luiđe Memić. Iako najmoprimac nije mogao dati stan u podnajam, pokojnica je to napravila s Katijom Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su pojasnili iz Grada Dubrovnika, Šarić je živjela u stanu za života pokojnice, a što je bilo protivno odredbama Ugovora o najmu stana sa zaštićenom najamninom zaključenog između Grada Dubrovnika i Luiđe Memić. Šarić nikada nije stekla, niti je mogla steći pravnu osnovu za daljnje korištenje stana jer nije bila član obiteljskog domaćinstva, sukladno Odredbama Zakona o stambenim odnosima, stoga nisu nikad postojali zakonski uvjeti za zaključenje ugovora o najmu stana sa zaštićenom najamninom. 

Cijeli članak pročitajte na portalu Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo