Odgodit ćemo referendum za ulazak u EU

Nova Vlada neće raspisati referendum o ulasku u Europsku uniju kako to nalaže odluka Sabora, a koja propisuje da se referendum održi unutar 30 dana od potpisivanja pristupnog ugovora u Bruxellesu.

6.12.2011.
18:01
VOYO logo

Vesna Pusić Buduća ministrica vanjskih poslovaizjavila je kako zbog malog protoka vremena od izbora nova Vlada neće biti u stanju raspisati referendum o ulasku u EU kako to nalaže odluka Sabora.

Njome je, naime, propisano da se referendum održi unutar 30 dana od potpisivanja pristupnog ugovora u Bruxellesu, što je, pak, na rasporedu za ovaj petak, 9. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi neodgovorno održati referendum bez solidnih priprema... Također ne bi bilo dobro da se on održi tako brzo nakon izbora, koji su uvijek događaj pun sukoba", izjavila je Pusić Bloombergu.

28. članica

Petak je također važan dan i za budućnost Unije. Na summitu EU u Bruxellesu raspravljat će se o prihvaćanju ili odbacivanju prijedloga čelnika Njemačke i Francuske, Angele Merkel i Nicolasa Sarkozyja, za rješavanje krize u eurozoni formiranjem "europske vlade", odnosno fiskalne unije, o kojoj građani Hrvatske ne znaju gotovo pa ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Željeli bismo da svih 27 zemalja članica sudjeluje u promjenama ugovora, no spremni smo ići i samo sa 17 koje su članice eurozone", poručili su. Hrvatska bi, inače, trebala biti 28. članica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo