MLADI STRUČNJAK / Odbio Harvard i vratio se u Hrvatsku: 'Vjerujem da imamo projekte na kojima mladi mogu graditi budućnost'

Image

Šime Jozipović kroz kontakte s kolegama iz inozemstva planira pokrenuti projekte u Europi koji bi se najprije realizirali u Hrvatskoj

11.2.2017.
14:17
VOYO logo

Šime Jozipović stručnjak je za financijsko pravo i europske fondove koji je radio na prestižnim institucijama poput Harvarda i Instituta Max Planck, piše 24 sata. Ovaj 28-godišnjak iz Baške Vode radio je s vodećim pravnim i ekonomskim stručnjacima, a onda se vratio iz inozemstva i odlučio svoj rad primijeniti u Hrvatskoj. 

"Vjerujem da zemlja u kojoj ima pregršt talentiranih mladih ljudi zaslužuje optimističniju budućnost. Kući sam se prvenstveno vratio zbog ljubavi prema obitelji i domovini, ali time se ni približno nisam odrekao svog međunarodnog djelovanja", rekao je Jozipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je sa samo 21 godinom zahvaljujući mogućnosti ubrzanog studija diplomirao na splitskom Pravnom fakultetu, a sa 26 godina mu se pružila prilika za studiranjem i radom na američkom sveučilištu Harvard.

"Na Harvardu vas nitko ne pita koliko godina imate već isključivo što ste u stanju realizirati. Postupak prijave je rigorozan, a preduvjet za rad svakako su i vrhunske ocjene na studiju, međunarodna iskustva te volontersko djelovanje", rekao je Jozipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da za život u Americi treba imati ogromnu količinu novca, no zbog svojih psotignuća dobio je stipendiju Njemačke službe za akademsku razmjenu (DAAD), kojom je u kombinaciji s drugim stipendijama, pokrio troškove studija.

"Harvard je svijet za sebe, koji nudi toliko različitih aktivnosti da se nikad nitko ne žali na dosadu. Ja sam se u slobodno vrijeme posvećivao mladim poduzetnicima pomažući im da njihove ideje i projekti zažive i dobiju potrebna sredstva za rad", rekao je Jozipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi stručnjak i dalje održava kontakte sa svojim kolegama u inozemstvu, a s njima planira pokrenuti i projekte u Europi koji bi se najprije realizirali u Hrvatskoj jer, kako kaže, postoje napori za stvaranjem boljeg okruženja za mlade, te vjeruje da postoje projekti na kojima mlade generacije mogu graditi svoju budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo