Od vrata do vrata po glas za Hebranga

8.12.2009.
16:12
VOYO logo

Dvadeset dana prije prvog kruga predsjedničkih izbora predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor pozvala je članstvo stranke da svojim radom podupru kampanju Andrije Hebranga i to na način da obilaskom od vrata do vrata pokušaju pridobiti potencijalne birače.

"Angažirajte prijatelje, obilazite kuće rodbine i poznanika. Pričajte o programu dr. Hebranga, kako bi se više saznalo o njegovim djelima", rekla je Kosor na konferenciji za novinare, ističući da je Hebrang u žustroj kampanji te da ga jedva uspjela zaustaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je premijerka Kosor članstvo pozvala na lobiranje za Hebranga na terenu, zatražila je od svih da 27. prosinca izađu na birališta.

Kampanja financijskih moćnika

Hebrang se šefici požalio da se od početka kampanje ignorira njegova inicijativa da se ispita porijeklo imovine svih predsjedničkih kandidata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje bi li, ako postane novi hrvatski predsjednik, pomilovao Hrvoja Petrača, Hebrang je odgovorio da ne može odgovoriti jer nema potrebne dokumente, iz kojih bi mogao vidjeti jesu li ispunjeni uvjeti za pomilovanje."Kada bi se to učinilo, broj kandidata bi se prepolovio te bi biračima bilo puno lakše izabrati", Hebrang.

Predsjednički kandidat HDZ-a rekao je da je ovo "kampanja financijskih moćnika", jer nezavisni kandidati troše znatno više novca od kandidata iza kojih stoje velike stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da je uvlačenje ministra Božidara Kalmete u afere oko HAC-a samo "politička kampanja" te da ono neće ostaviti ožiljke na njegovu kampanju.

Prethodni članci:

arti-200912070973006 arti-200912030583006 arti-200912020168006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo