Od travnja struja skuplja do 15 posto

Iz HEP-a su najavili poskupljenje struje od 1. travnja, a paralelno s tim porast će i cijena centralnog grijanja preko HEP-a.

9.2.2010.
18:24
VOYO logo

Najavljeno poskupljenje električne energije potvrdio je za Slobodnu Dalmaciju predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Leo Begović. Dodao je i da još uvijek traju pregovori između Ine i HEP-a o tome koliko će točno poskupiti struja.

''Poslovnim planom za 2010. predvidjeli smo dobit od 200 milijuna kuna, no ako bi nam Ina povećala cijenu plina za 20 posto, to bi onda značilo veći trošak u odnosu na predviđeni plan za 400 milijuna kuna, što u konačnici znači gubitak od 200 milijuna kuna u našem poslovanju. Za taj dio bismo morali povećati cijene struje, ali posljedično i centralnoga grijanja'', rekao je Begović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Uprave HEP-a ujedno je kometirao i rezultate revizije koja je provedena u toj državnoj firmi, te je rekao da je utvrđeno osam spornih točaka koje se uglavnom odnose na ''neusklađeno računovodstvo''.

Najveća je stavka problem definicije imovine, odnosno registriranja i izračuna vrijednosti imovine u vlasništvu HEP-a. Naime, temeljni kapital tvrtke iznosi 19,7 milijarda kuna, no revizija imovine, koja će se provoditi gotovo dvije godine, mogla bi pokazati da je ta imovina puno vrijednija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpostavlja se kako se radi o stotinama milijuna kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Prethodni članak:

arti-201002030186006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo