Od 2015. počinje sustav školovanja 20.000 pričuvnih vojnika za hitne intervencije

Ministar obrane Ante Kotromanović izjavio je u subotu u Sinju da je u idućih nekoliko godina planirano razviti sustav pričuvnog sastava Oružanih snaga Republike Hrvatske koji će imati 20.

8.11.2014.
20:32
VOYO logo

Podsjetio je da je danas u Osijeku održano prvo postrojavanje pripadnika pričuvnog sastava, rekavši da će iduće subote potrojavanje pripadnika pričuvnog sastava biti i u Dubrovniku.

"U dugoročnom razvoju Oružanih snaga RH planirali smo do 20.000 pripadnika pričuve. Osigurali smo dovoljno sredstava da ih možemo svake godine smotrirati i u idućih četiri ili pet godina mi ćemo smotrirati sve te ljude i na taj ćemo način pokazati da imamo razvijen sustav pričuve u Hrvatskoj", rekao je ministar Kotromanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 2015. sustav školovanja za najvažnije kadrove

Najavljuje kako će već od 2015. godine početi raditi sustav školovanja za najvažnije kadrove kao što su časnici, dočasnici ili specijalisti koji nam trebaju.

"Na taj ćemo način imati kompletan sustav pričuve koji će biti spreman za interveniranje i mobilizaciju u slučaju prirodnih katastrofa ili nekih drugih potreba", pojasnio je Kotromanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo