samobor u tišini / Očajni Samoborčani o tragediji kakvu ne pamte: 'Apeliramo na vlasti, trebate vidjeti kako to izgleda navečer'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Građani se slažu, ovakvu tragediju ne pamte. U Samoboru vlada tišina, a mnogi su se zaustavili na mjestu nesreće kako bi zapalili svijeću ili se prekrižili

21.11.2017.
10:35
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

"Pekara je bila puna, kako uvijek bude u subotu navečer. Odjednom se prolomio vrisak, kao da je vrisnuo netko ovdje u lokalu. Istrčala sam na ulicu i vidjela prizor koji neću zaboraviti cijeli svoj život - dijete je nepomično ležalo, a majka je iznad njega zapomagala", prisjetila se djelatnica pekare Angelina za Jutarnji list i kako su svi odmah pozvali hitnu koja je došla za manje od pet minuta.

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani se slažu, ovakvu tragediju ne pamte. U Samoboru vlada tišina, a mnogi su se zaustavili na mjestu nesreće kako bi zapalili svijeću ili se prekrižili.

"Jako me potreslo i apeliram na vlasti da napokon zatvore trg za promet. Majka sam troje djece i uistinu strepim radi ovog trga jer nitko ne poštuje ograničenje od 30 na sat", priznala je jedna mlada majka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezadovoljstvu se mnogi pridružuju. Građani kažu kako prometnicu kroz Trg kralja Tomislava prolaze vozači izuzetno velikim brzinama. Neki su tu prometnicu čak usporedili s Monte Carlom.

Image

'Čuli su se krici majke': otkriveni detalji stravične nesreće u kojoj je automobil pregazio dijete

Image

'Čuli su se krici majke': otkriveni detalji stravične nesreće u kojoj je automobil pregazio dijete

"Trebate vidjeti kako to izgleda navečer, kada se ovdje svi sjure. Najgore od svega je što kontrole nema, otkako se policijska postaja premjestila iz centra u bivšu vojarnu, nijednom ih nisam vidio kako ovdje mjere brzinu i kažnjavaju vozače", komentirao je jedan stariji građanin. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goranu Husincu, stalnom sudskom vještaku za cestovni promet, tehniku i procjenu motornih vozila i plovila dobro je poznato mjesto ove nesreće. On smatra kako su ljudi uvjereni da im se ništa neće dogoditi kada se kreću trgovima jer tamo vlada smiren promet, piše Jutarnji.

Prometni stručnjak Željko Marušić apelira trenutno pokretanje izgradnje odgovarajuće zaobilazne prometnice koja bi omogućila zatvaranje prometa na samoborskom Trgu kralja Tomislava i pretvoriti ga u pješačku zonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo