OČAJ KOJI TRAJE VEĆ SEDAM MJESECI: / Radnici ove državne firme i Uskrs će dočekati bez kune u džepu

Image

Radnici državnog TIBO-a i Uskrs će dočekati bez plaće. Nikakva uplata nije stigla, a većina "tibovaca" je u situaciji da plaću nisu vidjeli sedam mjeseci, piše Novi list.

26.3.2016.
10:33
VOYO logo

Premda su postojali signali da bi jedan dio radnika matuljskog TIBO-a mogao dobiti bare plaću za studeni, na račun isporučenih sanitarnih kabina trogirskom brodogradilištu, to se nije dogodilo.

Jedan je dio radnika svoje plaće za prošli lipanj, srpanj i kolovoz naplatili ovrhama, ali većina "tibovaca" plaću nisu vidjeli za sedam mjeseci što dovoljno govori, piše Novi list, u kakvom ozračju i očaju ovi ljudi dočekuju uskrsne blagdane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Sindikatu metalaca govore o iznosu od 200.000 kuna, a direktor ove tvornice Matko Pekić kaže da je riječ o 115.000 kuna, koliko još trogirski škver treba platiti za isporučeno robu.

Uplata iz Trogira

Ta uplata još uvijek nije došla, premda su se mnogi nadali da će doći prije Uskrsa. Od zadnje uplate iz Trogira, a radilo se o 130.000 kuna, dijelu radnika je isplaćena plaća za studeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogle su se čuti, nastavlja Novi list, različite informacije o tome tko je i koliko je "tibovaca" dobilo plaću. Direktor Pekić kaže da je plaću za studeni od ove uplate Trogirana dobilo dvadesetak radnika.

Kada će biti pokrenut stečaj?

Od zadnje tranše iz ugovorene pozajmnice od Uljanik grupe, odnosno "3.maj" i dalje nema nikakvih novih informacija. 700.000 kuna prema potpisanom ugovoru trebalo je stići prije više od mjesec dana, a danas se ne zna hoće li i kada stići taj novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema informacija ni kada će i formalno biti pokrenut stečaj nad matuljskom tvornicom za čije je pokretanje zahtjev podnijet već 8. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo