poruka ministrice / Obuljen: 'Ministarstvo radi na nizu mjera kako bi pomogli izdavačima i knjižarima'

Image
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Knjižarskom lancu Algoritam MK prošloga je tjedna zbog duga nakladnicima od četrdesetak milijuna kuna blokiran račun

17.5.2017.
13:18
Željko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek rekla je u srijedu da Ministarstvo kulture surađuje s nakladnicima te radi na nizu mjera kako bi se pomoglo izdavačima i knjižarima nakon što je knjižarski lanac Algoritam MK zapao u teškoće.

"Surađujemo s nakladnicima. Algoritam je tvrtka koja je u teškoćama, ali mi radimo na nizu mjera kako bismo pomogli i izdavačima i knjižarima", rekla je ministrica Obuljen Koržinek odgovarajući na pitanja novinara nakon užeg kabineta Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjižarskom lancu Algoritam MK prošloga je tjedna zbog duga nakladnicima od četrdesetak milijuna kuna blokiran račun. S obzirom na to da nije donesen konkretan plan o restrukturiranju, nakladnici su u ponedjeljak odlučili povući svoje knjige iz Algoritmovih knjižara.

Predsjednik hrvatske Zajednice nakladnika i knjižara Mišo Nejašmić tada je rekao kako postoji interes nekih hrvatskih knjižara, poput Školske knjige, Znanja, VBZ-a i Fokusa, da preuzmu dio Algoritmovih knjižara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Algoritam MK je knjižarski sustav u čijem je lancu 31 knjižara, Algoritam nakladništvo je 99-postotni vlasnik, a jedan posto drži Mozaik knjiga. Algoritam nakladništvo je već dvije godine u predstečajnoj nagodbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike