Obrat u slučaju obitelji Vukić: 'Mi više ne znamo što dalje'

Došlo je do novog obrata u slučaju obitelji Vukić iz Arbanasa kraj Zadra, koji su početkom mjeseca deložirani iz svoje kuće, pa isti dan u nju vraćeni.

26.11.2012.
12:16
VOYO logo

Naime, Boškarija gradnja, slovenskog vlasnika Blaža Sotlara, koji je kuću obitelji Vukić kupio na dražbi zbog poreznog duga, uopće više nije vlasnik te nekretnine jer je u veljači prodana. Na konferenciji za medije je Tina Vukić kazala da je prije nekoliko dana saznala tu informaciju i provjerila je na sudu, te je u vlasničkom listu vidjela da je vlasnica nekretnine Slovenka Uršula Kos.

"Što znači da ni prva ni druga deložacija nisu smjele biti provedene budući da je zahtjev za našu deložaciju zatražio Blaž Sotlar, koji više nije vlasnik ove nekretnine. Isti je od nas cijelo vrijeme također tražio 90.000 eura da ponovno otkupimo svoju kuću iako ju je već prodao navedenoj Slovenki za iznos od 300.000 kuna", kazala je Tina Vukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi više ne znamo što dalje", kazala je još kći Vukićevih i prozvala hrvatsko pravosuđe.

'Ovo što s nama rade je već cirkus'

"Budući da je ovdje napravljen niz nezakonitosti na našem slučaju, tražimo ispitivanje zakonitosti od samog početka cijelog predmeta. Tražimo rušenje i vraćanje predmeta na početak jer ovo što s nama rade je već cirkus. Ovo više normalan čovjek ne može izdržati", kazala je Tina Vukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako zatečeni novim saznanjima, Vukići se i dalje trude prikupiti sredstva za otkup kuće, a dosad su prikupili oko 120 tisuća kuna.

"Nakon one brutalne deložacije, mnoga su nam se vrata otvorila, ljudi su zaista na našoj strani jer su uvidjeli veliku nepravdu koja nam je nanesena, ali evo došlo je do jednog preokreta, koji se tiče pravnog dijela i sada čekamo reakciju hrvatskog pravosuđa i svih odgovornih institucija koje su nas i dovele u ovu situaciju", kazala je Tina Vukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj Vukić zastupa Zvonimir Hodak

Odvjetnik Zvonimir Hodak, koji pro bono zastupa obitelj Vukić, kazao je kako će protiv Sotlara podnijeti kaznenu prijavu zbog prijevare. "Jer je pokušao prodati objekt čiji vlasnik nije bio za 90.000 eura obitelji Vukić, lažno se predstavljajući kao vlasnik. Zasad, nova vlasnica gopođa Kos treba ponovno pokrenuti ovršni postupak iz početka, a mi ćemo već vidjeti koje ćemo formalno-pravno prigovore podnijeti u tom slučaju, koje proceduralne zakonske odredbe nam stoje na raspolaganju da tu stvar pokušamo okrenuti u korist obitelji Vukić", poručio je Hodak.

Hodak je dodao kako razmišljaju o podnošenju prijave i Državno sudbenom vijeću protiv sutkinje koja je deložirala obitelj Vukić, iako Blaž Sotlar više nije bio vlasnik, a koja je propustila to provjeriti u zemljišnim knjigama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo