SKANDAL U ŠKOLI / Obrat u priči o nastavniku u Dalmaciji prijavljenom za napastovanje učenica. Iza svega se krije obračun?

Image
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Roditelji dviju učenica podnijeli su u studenom prošle godine prijavu Prosvjetnoj inspekciji Ministarstva znanosti obrazovanja protiv nastavnika zbog "neprimjerenog ponašanja" i "seksualnog uznemiravanja" koja je sve proslijedila Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu

11.1.2024.
18:20
Shutterstock / Ilustracija
VOYO logo

Agencija za odgoj i obrazovanje nije dobila prijavu roditelja učenika jedne dalmatinske škole koji su u javnost izašli s optužbama da im je nastavnik dirao djecu, pišu 24 sata koji neslužbeno navode da iza cijele priče navodno postoji osobni obračun.

Iz agencije su istaknuli da im je tijekom prošle godine jedna osoba podnijela više pritužbi na stručno-pedagoški rad djelatnika spomenute škole. Iz Agencije nisu navodili identitet, no navodno je riječ o istoj osobi koja je podnijela prijavu i protiv nastavnika za seksualno uznemiravanje učenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne samo to, ravnatelj je još u listopadu prošle godine zbog prijetnji policiji prijavio majku koja je podnijela prijavu.

Podsjetimo, roditelji dviju učenica podnijeli su u studenom prošle godine prijavu Prosvjetnoj inspekciji Ministarstva znanosti obrazovanja protiv nastavnika zbog "neprimjerenog ponašanja" i "seksualnog uznemiravanja" koja je sve proslijedila Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
pohotnik to radi godinama /

Štipanje i diranje u zadnjim klupama. Roditelji prijavili dalmatinskog nastavnika: 'Učenicama uvlači ruke u grudi‘

Image
pohotnik to radi godinama /

Štipanje i diranje u zadnjim klupama. Roditelji prijavili dalmatinskog nastavnika: 'Učenicama uvlači ruke u grudi‘

Prema riječima roditelja u prijavi koju je objavila Slobodna Dalmacija, tvrde da je nastavnik njihove kćeri dirao po tijelu, naslanjao se na njih, grlio ih i štipao, a jednoj navodno i zavlačio ruku pod majicu.

"U prvim tjednima škole je kći došla kući uplakana, čitava se tresla od straha i rekla da sa svoje dvije prijateljice sjedi u zadnjim klupama u učionici na nastavnom satu. Nastavnik tijekom održavanja nastave prilazi njima u zadnjim klupama te im se približava, dira ih po tijelu te se svojim tijelom naslanja na njih. Približi joj se s leđa dok sjedi u školskoj klupi i nasloni se svojim prsima na njezina leđa pa je počinje maziti. Njezinoj prijateljici uvlači ruke u grudi, a drugu uznemirava tako što ju grli i štipa po tijelu", stoji u prijavi roditelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji su, tvrde, prvo sve prijavili školi. Majka jedne učenice se sastala s ravnateljem, a roditelji druge učenice su desetak dana kasnije u školi podnijeli prijavu. Škola je zatim podnijela prijavu policiji gdje su roditelji dali detaljan iskaz.

Nastavnik je poslan na bolovanje, a nakon zimskih praznika vraćen je na posao. Doduše, više ne predaje razredu koji pohađaju učenice čiji su roditelji prijavili cijeli slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Roditelji djece pretučene u Vukovaru tvrde da znaju napadače: 'Sad je red da se i oni počnu spašavati'

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo