JEDNOGLASNA ZADNJA LINIJA / Obrana 'Vatrenih' izabrala najopasnijeg Talijana

Image
Foto: PIXSELL

'On je konkretan u završnici i rijetko promašuje kada se nađe u prilici', smatra Pletikosa. S hrvatskim vratarom slaže se Schildenfeld: 'On uvijek traži prostor i na granici je zaleđa'.

12.6.2012.
16:16
PIXSELL
VOYO logo

WARKA - Pobjeda protiv Irske otvorila je hrvatskoj reprezentaciji vrata četvrtfinala, no sada slijede dva teška izazova, sudari s bivšim svjetskim prvacima Talijanima, te aktualnim svjetskim i europskim prvacima Španjolcima.

Prvu meč loptu 'vatreni' će imati u četvrtak protiv Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utakmica protiv Italije je ključna. To smo znali i prije početka prvenstva. Očekivali smo pobjedu protiv Irske, a sada slijedi pravi izazov," kazao je vratar hrvatske reprezentacije StipePletikosa.

Tri boda iz prve utakmice skinula su s hrvatskih igrača veliki pritisak, sada će biti ipak nešto lakše, no Pletikosa smatra kako nema opuštanja. "Već smo zaboravili utakmicu protiv Irske i maksimalno smo koncentrirani za drugi ispit. Svi znamo što nam donosi pobjeda."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedinica 'vatrenih' smatra Italiju nezgodnom i nepredvidivom ekipom koja mijenja sustave igre, što bitno otežava pripremu.

"Talijani se lako transformiraju u igri, nezgodni su i nepredvidivi," kazao je vratar ruskog Rubina, dodavši kako od trojice suparničkih napadača najopasnijim smatra DiNatalea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cassano i Balotelli su vrhunski napadači, no za mene je najopasniji Di Natale. On je konkretan u završnici i rijetko promašuje kada se nađe u prilici," zaključio je hrvatski vratar.

VedranĆorluka je naglasio kako su Talijani najopasniji kada ih se otpiše i kada imaju problema kao uoči ovog EP-a. Svjestan je činjenice kako će na posljednju hrvatsku liniju jurišati tri vrhunska napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morat ćemo si međusobno pomagati, a po mogućnosti i duplirati njihove napadače. Očekuje nas težak izazov. Moramo se bolje koncentrirati u obrani, počevši od mene," poručio je Ćorluka.

U obrani će mu najvjerojatnije društvo ponovo raditi GordonSchildenfeld. "Pun sam samopouzdanja kao i ostali moji suigrači. Protiv Italije nas očekuje posve drugačija priča i daleko više posla".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branič novog njemačkog prvoligaša Eintrachta također smatra Di Natalea najopasnijom talijanskom iglom. "Moramo pripaziti na njega ukoliko će igrati. On uvijek traži prostor i na granici je zaleđa."

Do hrvatskih igrača su stigle i vijesti o euforiji koja je zahvatila Hrvatsku. Pozivi i poruke stižu sa svih strana svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako je to kod nas Hrvata, malo nam treba za euforiju," dodao je Ćorluka kojeg na utakmicama prati 30-tak članova obitelji i najboljih prijatelja.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo