OBRAČUN MEĐU POLICIJSKIM SINDIKATIMA: / Traže postupak protiv šefa drugog sindikata jer je građaninu odbrusio 'Je*i se'

Image
Foto: Screenshot/HRT

Tijekom intervjua Jagić je opsovao građanina koji ga je pitao 'gdje su mu maske', a sindikat ističe kako je takvo ponašanje nedopustivo

14.10.2020.
9:56
Screenshot/HRT
VOYO logo

Sindikat policijskih službenika pita načelnika PU zagrebačke, Marka Jagića, je li protiv predsjednika Sindikata policije Hrvatske pokrenut stegovni postupak te je li o tome obaviješten sindikat ili je postupak hitan.

Priopćenje sindikata prenosimo u cjelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Javnosti je postala dostupna snimka HTV4 od 12. listopada 2020. godine prilikom davanja intervjua DubravkaJagića, predsjednika Sindikata policije Hrvatske, u kojoj je nakon upita građanina "Di su vam maske svima?" dotični policijski službenik rekao: "Evo tu su, tu su, evo vidiš ih, ajde JE*I SE".

Takvim krajnje nedoličnim i sramotnim ponašanjem policijskog službenika Dubravka Jagića, koji je uz dužnost predsjednika Sindikata policije Hrvatske i policijski službenik V. policijske postaje Zagreb, teško je narušen ugled policije u javnosti, osobito jer je pitanje građanina bilo sasvim ispravno i legitimno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da su svi građani u Hrvatskoj jednaki pred zakonom što jamči i Ustav RH, pa tako i policijski službenici i da se Zakon o policiji odnosi na sve jednako, bez obzira radi li se o rukovodećem policijskom službeniku ili sindikalnom povjereniku i predsjedniku sindikata, a da ste policijske službenike koji su nedavno zatečeni u tramvaju bez maski (čije su snimke izašle u javnost) disciplinski progonili, postavljamo Vam upit jeste li protiv Dubravka Jagića pokrenuli disciplinski postupak pred nadležnim disciplinskim sudom zbog teže povrede službene dužnosti iz članka 96. stavka 1. točke 7. Zakona o policiji (nedolično ponašanje u službi i izvan službe koje teško šteti ugledu policije) odnosno jeste li prije započinjanja postupka prethodno podnijeli zahtjev Sindikatu policije Hrvatske za davanje suglasnosti za vođenje disciplinskog postupka odnosno skidanje sindikalnog imuniteta, a ako niste iz koje razloga to niste učinili do sada obzirom da je postupak hitan?", zaključuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo