Objavljeni detalji ugovora Branka Šegona i HBOR-a!

Ugovori sklopljen između Branka Šegona i HBOR-a dokazuju da je aktualni pomoćnik ministra financija od HBOR-a dobio kredit sa znatno nižim kamatama i duljim počekom uz državnu subvenciju.

14.1.2014.
18:59
VOYO logo

HRT je u posjedu ugovora Branka Šegona, pomoćnika ministra financija Slavka Linića. Kako pokazuje ugovor, Šegon je od HBOR-a dobio kredit veći od 31 milijun kuna, kako bi zatvorio kredite koji je dotada imao kod jedne druge banke. Taj kredit iznosio je više od šest milijuna eura, a kamata se kretala između sedam i devet posto.

Kako bi se pokrili nepovoljni krediti, proces reprogramiranja kredita preko HBOR-a Šegonovi su pokrenuli 2012.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HBOR je s tvrtkom Facta Vera sklopio ugovor, po kojem su Šegonovi dobili kredite čija se kamata nakon državnih subvencija kreće oko 3 posto uz četiri godine počeka otplate glavnice. Ugovor koji je sklopljen s bankom, a koji je ovjeren kod javnog bilježnika potpisao je Branko Šegon.

Osim nekretnina na Korčuli, pod hipotekom su i zagrebački stanovi obitelji Šegon te nekoliko poslovnih prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HBOR: Šegonu isti uvjeti kao i drugima

Oglasila se i Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR). Navode da su odobrili kredit trgovačkom društvu Facta Vera d.o.o., a ne fizičkoj osobi. Kredit je odobren uz podjelu rizika s poslovnom bankom i, tvrde, pod jednakim uvjetima koje imaju i drugi poduzetnici koji dobivaju takve kredite.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa istražuje je li Šegon iskoristio položaj kako bi pogodovao svojim tvrtkama. Sporno je to što mu je HBOR odobrio 31 milijun kuna kredita nakon što je upravljanje tvrtkama prepustio sinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak navečer se oglasio i USKOK. Tvrdi da je prijavu protiv Šegona policiji prepustio još 2010. te da je policija od Porezne uprave zatražila nadzor nad Šegonovom imovinom. Poslali su čak tri požurnice, ali nadzor do danas nije proveden.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo