ODRADIO 204 DANA / Objava Srbina postala viralna, opisao svoj sezonski rad u Istri: 'To je bilo otkriće...'

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Naveo je da je dnevno prolazio 20 kilometara biciklom i svakoga dana otkrivao nove ljepote Istre: 'Krenete od festivala piva u Žminju pa do festivala pršuta u Tinjanu'

23.10.2023.
8:40
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Nenad Sitarica, pisac kratkih priča iz Srbije, na društvenoj je mreži X objavio kako je ove godine u Istri odradio čak 204 dana sezonskog rada te da mu je poslodavac podigao osnovicu plaće i nagrada tijekom sezone.

"Tako to rade poslodavci koji žele zadržati zaposlene", napisao je Sitarica na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Promjenom u menadžmentu donio još opušteniju atmosferu u timu, tako da je sezona, iako duga i s velikim brojem gostiju, prošla poprilično opušteno", napisao je i dodao kako je primjetio da je ove godine u Hrvatskoj bio značajan broj sezonaca iz Srbije i Sjeverne Makedonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolega me pričekao s pitanjem što mi je potrebno. Kada sam rekao da je sve u redu, on se sljedeći dan pojavio s biciklom koji je parkirao ispred smještaja. I to mi je bilo otkriće godine", naveo je Sitarica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U prosjeku, vozio sam bar 20 km dnevno i svakoga dana otkrivao nove ljepote Istre. A ljepote Istre se ogledaju u predjelima, ali i ljudima koji tamo žive. Krenete od festivala piva u Žminju (kulturica, staklene čaše i dobro pivo lokalnih pivara), pa do festivala pršuta u Tinjanu (kafanska atmosfera, sa sve "a ja sam negdje rujno vino pio" u izvedbi lokalaca)", dodao je spisatelj.

"Sve u svemu, ja ne znam kako je Istra uspjela postati takvom kakva jeste, ali je definitivno mjesto gdje se planiram trajno preseliti u narednih par godina. Za sljedeću godinu, predviđeno je da boravak bude duži od 240 dana, tako da se lagano privikavam", zaključio je Sitarica u svojoj objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski turizam može pomoći i - psima! Udomiteljima besplatan ulaz u Nacionalni park Krka godinu dana: 'I malena Minnie traži dom'

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo