Obitelji Milanović život se bitno mijenja

Blindirana vozila, tjelohranitelji, pripadnici obavještajne službe i druge sigurnosne mjere postat će svakodnevica obitelji Milanović.

12.12.2011.
8:46
VOYO logo

Za koji dan, nakon što mu iz Državnog izbornog povjerenstva stignu službeni rezultati parlamentarnih izbora, predsjednik Ivo Josipović šefu SDP-a Zoranu Milanoviću dat će mandat za sastav Vlade.

Za novog premijera i njegovu obitelj ta funkcija značit će brojne promjene. Tjelohranitelji, blindirana vozila i pripadnici obavještajne službe postat će im svakodnevica. Prije druženja s građanima, svako mjesto detaljno će pregledati osiguranje i policijski psi, a provjeravat će se i hrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skučena privatnost

"Imamo kontrolu hrane i pića, osiguranje objekata, tko gdje sjedi, tko gdje stoji, tko se kome obraća kada, tko uručuje cvijeće", pojašnjava Bono Marjanović, stručnjak za sigurnost.

Budući premijer više ni na trčanje neće moći sam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su u jednom, možemo reći, režimu, tako da će neka komocija, neka privatnost biti malo skučenija", ističe Marjanović.

Pod budnim okom bit će cijela obitelj. Ove godine gospođa Milanović u božićni šoping neće ići sama. Hoće li imati tjelohranitelja ili tjelohraniteljicu, sve je stvar dogovora", kaže Marjanović za Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osiguranje i Jadranki Kosor

Milanovićevim ministrima i državnim dužnosnicima obavještajna će služba provjeravati dosjee, ali i obitelj i prijatelje. Svi će oni radi sigurnosti morati žrtvovati dio privatnosti i komocije.

Bivša premijerka Jadranka Kosor još šest mjeseci ima pravo na osiguranje, ali ipak ne u mjeri kao dosad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo