dirljiva gesta / Obitelj tragično stradale Zadranke donirala njezine organe: 'Želimo spasiti drugu djecu'

Image
Foto: Thinkstock.com

"Odlučili smo donirati zdrave organe naše pokojne kćeri da spasimo drugu djecu" - rekao je kratko Božo Ražov

1.8.2018.
19:45
Thinkstock.com
VOYO logo

Obitelj 22-godišnje Zadranke poginule u teškoj prometnoj nesreći odlučila je darivati njezine organe i tako možda spasiti živote neke druge ugrožene djece. 

Letačka posada Eskadrile višenamjenskih helikoptera (EVH) 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) sudjelovala je jutros u srijedu 1. kolovoza 2018. sa helikopterom Mi-8 MTV u akciji prevoženja organa za transplantaciju iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ iz Zemunika do Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božo Ražov, otac 22-godišnje Zadranke Katarine Ražov koja je preminula u zadarskoj Općoj bolnici od posljedica teških ozljeda zadobivenih u tragičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 22.20 u Murvici Donjoj, izjavio je kako su odlučili spasiti drugu djecu, piše Slobodna Dalmacija. 

"Odlučili smo donirati zdrave organe naše pokojne kćeri da spasimo drugu djecu" - rekao je kratko Božo Ražov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcija je započela jutros rano kada je najprije letačka posada poletjela sa letjelišta Pleso do helidroma KB Dubrava gdje je preuzela liječnički tim i nastavila dalje let prema Zemuniku.

Kapetanica posade helikoptera Mi-8 MTV bojnica Mirna Radošević kazala je kako je odmah nakon slijetanja u bazu Zemunik liječnički tim sačekalo vozilo Opće bolnice Zadar gdje obavljena sva priprema za preuzimanje organa za transplantaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo