prosvjed 'LJETO U PREČKOM' / Obitelj Maršanić ponovno blokirala tramvajsko okretište u Prečkom: 'Građanima je dosta banditizma!'

Maršanići su početkom mjeseca ogradili okretište jer se Grad Zagreb veći godinama koristi njihovim zemljištem

30.10.2019.
19:34
VOYO logo

Obitelj Maršanić ponovno je blokirala tramvajsko okretište u zagrebačkom naselju Prečko. No, ovaj put nisu sami, pridružili su im se i nezadovoljni građani. 

"Grad izdvaja milijune za propale projekte kao što je 'Ljeto na Savi', a u isto vrijeme ignorira probleme malog čovjeka", tvrdi obitelj Maršanić koja je organizirala prosvjed pod nazivom ''Ljeto u Prečkom''. Obitelj u srijedu nije blokirala prugu, ali je uz nju postavila suncobrane i WC školjku. Okupljenima su dijelili topli čaj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Obitelj Maršanić ponovno blokirala tramvajsko okretište: 'Građanima je dosta banditizma!'

Image

Obitelj Maršanić ponovno blokirala tramvajsko okretište: 'Građanima je dosta banditizma!'

Maršanići su inače početkom mjeseca ogradili okretište jer se Grad Zagreb veći godinama koristi njihovim zemljištem. Nakon incidenta pozvani su na sastanak na kojem im je ponuđena otkupna cijena zemljišta iz 1996. godine. Oni su to naravno odbili. Iz Grada im pak poručuju da ne žele nikome osporiti pravo na vlasništvo, ali da "ne pristaju na ucjene".  

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goran Husić, zastupnik obitelji Maršanić i jedan od organizatora prosvjeda, kaže da se, uzimajući u obzir dosadašnje sastanke, vjerojatno neće ništa promijeniti niti će uspjeti išta postići.

"Mi smo htjeli pokazati kako se netransparentno troši novac u Zagrebu. Prosvjed smo nazvali 'Ljeto u Prečkom'. Malo je hladno i nemamo bazen, ali imamo zlatnu WC školjku. Naša je ideja bila okupiti 50-ak ljudi, ali tu smo brojku premašili za dva do tri puta", kazao je Husić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak je rasprava o ponovnom postupku. ZET tvrdi da je vlasnik infrastrukture.

''Oni su bili upoznati sa slučajem u srpnju. Odgovorili su na tužbu poručivši nam da se obratimo Gradu, da oni nemaju veze s tim. Nevjerojatno, isti odvjetnik dva mjeseca poslije piše da je ZET vlasnik", kaže Husić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo