hdz mu odao počast / Obilježena 18. godišnjica smrti Gojka Šuška: 'On je ustrojio hrvatsku vojsku i povezao iseljenu Hrvatsku'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Izaslanik predsjednice Republike i njezin savjetnik za branitelje Ante Deur izjavio je nakon svečanosti da je Šušak imao viziju stoljetna sna hrvatskog naroda, a to je suverena Hrvatska

3.5.2016.
12:59
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

U povodu 18. obljetnice smrti, počast hrvatskome ratnom ministru obrane Gojku Šušku u utorak je odala Zajednica branitelja HDZ-a "Gojko Šušak", a na komemorativnim skupom naglašena je njegova velika uloga u ustrojavanju Hrvatske vojske te povezivanju iseljene i domovinske Hrvatske.

Vijence na grobu ratnog ministra obrane na zagrebačkom groblju Mirogoj položili su i svijeće zapalili izaslanik predsjednice Republike Ante Deur, izaslanik predsjednika Sabora, saborski zastupnik Željko Glasnović, izaslanik ministra obrane Tomislav Ivić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general Mirko Šundov, izaslanik ministra branitelja Ivan Vukić, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a Željko Dilber te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gojko Šušak (Široki Brijeg, 16. ožujka 1945. – Zagreb, 3. svibnja 1998.), koji je obnašao i dužnost ministra iseljeništva, bio je ratni ministar obrane od 1991. do svoje smrti. Jedan od najbližih suradnika predsjednika dr. Franje Tuđmana dao je velik doprinos u ustrojavanju, jačanju i ratnim operacijama Hrvatske vojske i stvaranju neovisne države Hrvatske. 

Izaslanik predsjednice Republike i njezin savjetnik za branitelje Ante Deur izjavio je nakon svečanosti da je Šušak imao viziju stoljetna sna hrvatskog naroda, a to je suverena Hrvatska. Pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i ministra obrane Gojka Šuška stvorena je jaka pobjednička vojska, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je, nastavio je, nešto što je dalo snagu hrvatskom narodu i svim njezinim državljanima, da je ta vizija tu i da će biti uz nju hrvatski policajci, gardisti i zatim gardijske brigade. Hrvatska vojska je obranila, a 1995. godine i vratila okupirana područja u ustavno-pravni poredak RH, podsjetio je.

Na pitanje o situaciji sa šatorom koji su prosvjednici ispred Ministarstva branitelja nakon 555 dana prosvjeda poslali u Vukovar u Muzej Domovinskog rata, a vukovarski branitelji ocijenili da on nema veze s Domovinskim ratom, Deur je kratko rekao da je dijalog bitan i kako je bitno da se dijalog nastavlja. U svakom dijalog se nalazi i pozitivno rješenje, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo