nova drama u kampusu / Obijene prostorije studentskih udruga na Hrvatskim studijima, studenti traže hitan sastanak s rektorom Borasom

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Udrugama je najavljeno kako do danas moraju iseliti iz svojih prostorija na fakultetu jer će one biti prenamijenjene za rad Državnog hidrometeorološkog zavoda, a danas su ih dočekale obijene brave

2.11.2017.
12:51
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Na Hrvatskim studijima u ovim se trenucima odvija nova drama. Ova godina ionako je kritična za ovo visoko učilište zbog davanja, odnosno uskrate dopusnice za rad, a sada su iskrsnuli i problemi sa studentskim udrugama na fakultetu, piše Srednja.hr.

Udrugama je najavljeno kako do danas moraju iseliti iz svojih prostorija na fakultetu jer će one biti prenamijenjene za rad Državnog hidrometeorološkog zavoda. Kako se neslužbeno doznaje, objekt bi trebao biti srušen. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, studenti su odbili odbiti napustiti prostorije dok im se ne osigura zamjenski prostor, što je odredio i direktor Boras prošle godine, no pročelnik Hrvatskih studija Mario Grčević izjavio je kako to nije moguće, barem ne u ovom trenutku. Umjesto toga, Grčević im je u zamjenu ponudio hangar u koji bi mogli pohraniti svoj namještaj i opremu. Ipak, udruge USS Anomija, USF Scopus, KSPHS Feniks, USKN Komuna, DSK Cassius, USLJ Res publica i UPSA odbile su prijedlog, a jutros im je provaljeno u prostore u kojima su dosad boravile. 

Image

Provaljeno u prostore kampusa na Borongaju, policijski očevid je u tijeku

Image

Provaljeno u prostore kampusa na Borongaju, policijski očevid je u tijeku

Udruge su pozvale policiju koja je došavši na mjesto događaja utvrdila štetu od 10.500 kuna. Kako tvrde studenti, mnoge stvari koje su bile u prostorijama su izmještene ili ukradene, a između ostalog nedostaje nekoliko računala, printera, skenera, zvučnika i knjiga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studenti su nakon incidenta uputili e-mail rektoru Borasu u kojem zahtijevaju hitni sastanak. 

“Danas se dogodila provala u sve udruge, stigla je i policija koja radi očevid zajedno s posebnom ekipom za očevid. Iz tog razloga, tražimo hitan sastanak s Vama jer situacija izmiče kontroli”, piše u poslanom mailu, piše Srednja.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo