Mocna rijecka organizacija SDP-a ostro o Milanovicevom potezu

6.5.2014.
14:52
VOYO logo

"Nisam siguran da ce nakon ovoga odnosi unutar nase stranke ostati jednaki, nepomuceni i stabilni. Izgubio sam povjerenje u vrijednost i vaznost komunikacije unutar stranackih tijela, u predsjednikovo postovanje prema bazi stranke", istaknuo je Obersnel koji je sef mocne i utjecajne rijecke organizacije SDP-a.

Dodao je kako ne osporava pravo premijera da bira i razrjesava ministre, ali i ustvrdio da niti jedan premijer do sada nije postavljen ukazom nego upravo voljom svoje baze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obersnel je u danasnjem priopcenju naveo da se takve odluke, koja se dogodila dan uoci redovne sjednice predsjednistva stranke srijedom, raspravljaju na stranackim tijelima te da se definitivno poruke o smjenama ne salju putem medija. "Duboko sam razocaran kao clan stranke, ali i na posve ljudskoj razini kao kolega i prijatelj obojice aktera ove price", naglasio je Obersnel.

Treba snazniji razlog od intriga

"Kad odlucite smijeniti ministra koji je uspio u svom resoru naciniti najveci broj reformi, koji je od strane javnosti najbolje ocijenjeni clan Vlade i prepoznat kao vrijedan radnik - onda, po meni, morate imati puno snazniji i jasniji razlog od nekakvih intriga i onih koji bezimeni vec mjesecima udaraju po ministru financija u medijima", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obersnel je ocijenio i da se u ovom slucaju ocito radi o "dubokom nerazumijevanju, nepremostivom jazu, nepotrebnom pokazivanju misica i izravnoj odluci premijera". "Radi se o odluci koju je donio iz meni nepoznatih razloga", dodao je rijecki gradonacelnik.

Misljenja je da sve dok postoje zakonom propisani postupci za utvrdivanje necije stvarne odgovornosti, treba koristiti te postupke, provesti istrage i pricekati okoncanja postupaka. "Sve suprotno tome ples je po zici koju su rastegli mediji, i to mi se ne svida. Sto se optuzbi tice, u ovoj zemlji jos uvijek istrage provode nadlezna tijela, a ne mediji", porucio je Obersnel, koji je jos naveo da ce Linic jako nedostajati u Vladi te da osobno izuzetno cijeni Borisa Lalovca kao najavljenog buduceg ministra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komadina: Milanovic me nije zvao

"Zao mi je sto je doslo do odlaska kolege Linica jer je rijec o kolegi i ministru koji je podnio veliki teret u Vladi te mu ovim putem zahvaljujem u ime svih nas. Sve sto sam imao reci na tu temu rekao sam jucer, a sutra je Predsjednistvo stranke na kojem cemo od predsjednika stranke cuti obrazlozenja ovakve odluke", kazao je potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski zupan Zlatko Komadina komentirajuci danasnju smjenu ministra Slavka Linica.

Odgovarajuci na novinarsko pitanje je li Vlada oslabljena odlaskom ministra Linica, Komadina je kazao da je Vlada uvijek oslabljena kad netko ode. Dodao je da se s druge strane nekim odlascima nesto jaca, sto god to znacilo, komentirajuci tako pitanje je li Linicev odlazak izazvao potres u primorsko-goranskom SDP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takoder, dodao je kako ga premijer Zoran Milanovic osobno nije kontaktirao prije donosenja ove odluke, iako ju je osobno ocekivao. Odgovarajuci na novinarsko pitanje je li stranka stabilna Komadina je kazao da jeste, jer dodao je, "ako se netko iskrca s broda, brod nastavlja plovidbu".

"Stranka mora biti stabilna jer je onda stabilna i Vlada", zakljucio je Komadina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo