RIJEČKI GRADONAČELNIK / Obersnel u RTL-u Danas o EPK: 'Ovo su stvari koje će sigurno obilježiti narednih 50 godina Rijeke'

Maratonskim nastupom riječkih bendova pod nazivom "EPK, ciao, ciao, ciao!" sinoć je svoja vrata zatvorila Europska prijestolnica kulture

1.5.2021.
19:17
VOYO logo

Maratonskim nastupom riječkih bendova pod nazivom "EPK, ciao, ciao, ciao!" sinoć je  svoja vrata zatvorila Europska prijestolnica kulture.

Zbog epidemioloških mjera publika nije mogla biti na koncertu, ali je sve mogla uživo pratiti na društvenim mrežama. Završni događaj projekta EPK 2020, koji je zbog pandemije produljen za još četiri mjeseca, tako su opet obilježili riječki rokeri poput Grada ili LET 3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O cijelom projektu u RTL-u Danas govorio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

"Sve je počelo spektakularnim otvorenjem koje je pobudilo ogroman interes i svjetske i domaće javnosti. Imali smo jako velika očekivanja, jako dobru najavu brojnih posjetitelja iz zemlje i inozemstva. Nažalost, pandemija koronavirusa je napravila svoje i morali smo se prilagoditi novim okolnostima, smanjiti dio programa, posebno onih u kojima su sudjelovali međunarodni umjetnici. Izostao je učinak velikog broja turista koji bi, nesumnjivo došli u Rijeku", rekao je Obersnel. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odradili smo oko 600-njak različitih programa. Od onih vrlo velike umjetničke vrijednosti do onih koji su rađeni amaterskim snagama", kazao je. Dodao je da kao trajno naslijeđe ostaje činjenica da je Rijeka ušla u porodicu Europskih gradova kulture, da je to bila prva u Hrvatskoj. 

"Sigurno se Rijeka pozicionirala na karti Europe kao zanimljiva kulturna i turistička destinacija", rekao je. Naglasio je da će od EPK ostati i novi Muzej grada, Palače šećerane, Dječje kuće, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Exportdrva, RiHuba, brod Galeb, Gradska knjižnica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To će sigurno obilježiti narednih 50 godina Rijeke", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo