OBERSNEL PROTIV RAZBIJANJA PLOČE: / 'Aktualna vlast stvorila je atmosferu linča'

Image
Foto: Pixsell, Robert Anić

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel nazvao je razbijanje ploče Društva Josip Broz Tito na pročelju zgrade u Demetrovoj ulici u Rijeci rezultatom aktualnog stanja u društvu:

14.3.2016.
19:58
Pixsell, Robert Anić
VOYO logo

"Atmosfera linča koju stvaraju akteri aktualne vlasti u Hrvatskoj, očito uzima maha. Nažalost, stvoreno je okružje u kojem nasilje polako, ali sigurno postaje prihvatljiv oblik izražavanja pa i obračuna s neistomišljenicima i vjerujem da je razbijanje ploče Društva Josip Broz Tito rezultat takvog stanja u društvu" navodi se u priopćenju.

Osuđujem ustaške pozdrave i 'bacanje u Savu'

"Kao gradonačelnik, ali i kao građanin naše države najoštrije osuđujem huškanja, potpirivanja mržnje, prijetnje te izvikivanja ustaškog pozdrava u središtu Zagreba, ali i izjave političara kojima se širi netrpeljivost i strah, poput one o "skakanju u Savu" kakva se ovih dana mogla čuti na općem Saboru HSP Ante Starčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivam članove svih stranki na vlasti i predsjednicu, da dobro promisle što i kako govore te da pokušaju učiti iz grešaka počinjenih u povijesti, prije nego što bude kasno. Jer iako svatko ima pravo na svoj stav i mišljenje, pa tako i osobe koje očito ne štuju Društvo Josipa Broza Tita, nitko nema pravo svoje stajalište braniti nasiljem, širenjem straha i mržnje. No, koliko god puta razbili ploču ili neko drugo obilježje vezano uz Tita, njihova agresija ne može umanjiti značaj Josipa Broza u antifašističkoj borbi što, uostalom, priznaje i čitav svijet", zaključuje Obersnel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo