evo koliko će trajati / Obala pod crvenim Meteoalarmom zbog jake bure, ali - stiže promjena vremena: Vraća se bablje ljeto

Image
Foto: Nel Pavletic/Pixsell

DHMZ upozorava na moguće jake udare vjetra u Velebitskom kanalu i na Kvarneru tijekom dana. Prisutan je i značajan rizik od štete, a nakon tmurnog početka tjedna, sljedećih nas dana čeka toplija i sunčana promjena vremena

25.9.2023.
10:22
Nel Pavletic/Pixsell
VOYO logo

Za dio je jadranske obale upaljen crveni Meteoalarm.

DHMZ upozorava na moguće jake udare vjetra u Velebitskom kanalu i na Kvarneru tijekom dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ostatku Jadrana većinom će biti sunčano s ponegdje umjerenom naoblakom i kišom. Najviša dnevna temperatura na Jadranu iznosit će između 16 i 21, a u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 22 do 27 Celzijeva stupnja.

Image
objavili i upute /

Upozorenje DHMZ-a: 'Olujni udari vjetra i tuča te obilna kiša kreću se prema jugu Dalmacije'

Image
objavili i upute /

Upozorenje DHMZ-a: 'Olujni udari vjetra i tuča te obilna kiša kreću se prema jugu Dalmacije'

"Bura, jaka, ponegdje olujna, poslijepodne će slabjeti na jaku do vrlo jaku. Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", stoji u upozorenju DHMZ-a.

Nakon tmurnog početka tjedna, sljedećih nas dana čeka pozitivna promjena vremena. Nakratko nam se vraća ljeto s pretežno sunčanim vremenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idućih će dana biti stabilnije, sunčanije, suho, ali će ujutro biti razmjerno svježe pa i prohladno. U utorak čak postoji šansa i za slabu rosulju. No, kad se ti oblaci izdignu, danju posvuda osjetno ugodnije, od srijede i toplije od uobičajenog za doba godine", objasnio je RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić dodajući da će se na moru i na kopnu moći uživati u toplim danima.

POGLEDAJTE VIDEO: Berbe grožđda su u punom jeku: Uputili smo se u Slavoniju i doznali tajne vrhunskog vina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo