FOTO: / O proslavi Titova rođendana izvijestili i strani mediji

I ove godine je oko sedam tisuća tisuća poklonika iz cijele bivše Jugoslavije je u Kumrovcu obilježilo nekadašnji Dan Mladosti i rođendan Josipa Broza Tita.

25.5.2013.
16:43
VOYO logo

Na obilježavanju Dana mladosti u Kumrovcu se pojavio i kineski veleposlanik u RH Shen Zhifei, koji je pod kipom Tita ostavio i cvijeće.

O proslavi u Kumrovcu u opširnom je članku izvijestio i Associated Press. "Dok se Hrvatska priprema za službeni ulazak u Europsku uniju, mnogi se danas u mjestu Kumrovcu prisjećaju Jugoslavije kao oaze mira i prosperiteta unatoč nedostatku demokracije i osobnih sloboda", piše u članku koji se bavi fenomenom jugonostalgije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tito je personifikacija sretnih vremena'

"Tito je personifikacija sretnih vremena u najljepšoj zemlji na svijetu. Njegovo doba nije usporedivo s ovim. Tada smo bili sigurni i sretni", kazao je za agenciju Marko Perković iz Crne Gore.

Osim u Kumrovcu, počast Titu njegovi su poklonici odali na Titovom grobu u Beogradu. Domaćin proslave ispred Muzeja Jugoslavije bio je Titov unuk Joška Broz, kojem su uručivane štafete iz svih bivših republika SFRJ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo