O KOJIM MJERAMA RAZMIŠLJAJU PLENKOVIĆ I STOŽER? / Ne žele obiteljska okupljanja, a od poslodavaca traže da radnike šalju na kolektivni godišnji

Image

Na trosatnom sastanku razmatrane su mjere koje bi se mogle uvesti ako epidemija ne posustane

14.12.2020.
11:03
VOYO logo

U nedjelju se premijer Andrej Plenković sastao sa članovima Stožera kako bi se razmotrile nove mjere, a kako neslužbeno doznaje N1, razgovaralo se i o mjerama u drugim zemljama, u Sloveniji, Italiji, Francuskoj i Njemačkoj, od kojih neke pooštravaju mjere, dok ih neke djelomično popuštaju.

Kolektivni godišnji

Razmišlja se o tome da se apelira da poslodavci, koji to mogu, radnike tijekom predstojećih blagdana pošalju na kolektivne godišnje odmore kako bi se, što je moguće više, smanjila okupljanja koja su žarišta zaraze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvode se propusnice?

Upozoreno je i kako su obiteljska okupljanja veliki rizik, o čemu je u petak na press konferenciji Nacionalnog stožera govorio i Davor Božinović. Što se, pak, propusnica tiče, prema internim analizama, u Stožeru smatraju da bi to bila dobra mjera za smanjenje kretanja populacije.

Plan cijepljenja

Razgovaralo se i o cjepivu protiv covida. Na Vladi je na usvoji plan cijepljenja, koje će trajati pola godine, predviđa se. Hrvatska je, podsjetimo, naručila 5,6 milijuna doza cjepiva, a po klinikama i zavodima već se popisuju zaposleni koji će primiti cjepivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo