Povijesna promocija Hrvatske / O hrvatskim ljepotama govorilo se u dalekom Melbourneu: 'Prelijepo more, odlična atmosfera...'

Prošle godine je ostvareno oko 243 tisuće dolazaka Australaca te više od 745 tisuća noćenja

3.7.2019.
15:05
VOYO logo

Povijesna promocija naše zemlje! Hrvatska turistička zajednica prvi put predstavlja Hrvatsku u Australiji, dalekom tržištu iz kojeg dolazi sve veći broj gostiju u posljednje četiri godine.

O Dalmaciji, Zagrebu, Kvarneru i Slavoniji govorilo se na prezentaciji u Melbourneu, a to je tek početak promocije. Australci su gosti poznati po tome da u desetak dana obiđu više destinacija u Hrvatskoj, nego Hrvati u nekoliko godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Melbourne, drugi najveći grad u Australiji. Udaljen je gotovo 16 tisuća kilometara od Hrvatske koja je brojnim Australcima na listi prioriteta. Dok su jedni već doživjeli čari Jadrana, daleki glas pročuo se i o zagrebačkom Adventu, a jedna od prvih asocijacija im je hrvatska nogometna reprezentacija.

Najviše ih privlače Zagreb, Dubrovnik i Split

"Bila sam u Hrvatskoj jednom tijekom ljeta. Svidjelo mi se. Bila sam na otocima, prelijepo more. Odlična atmosfera. Posjetila sam Dubrovnik i Split", kazala je Emily.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čuo sam za Hrvatsku. Učili smo dosta u školi. Nisam nikad putovao tamo iako bih volio. Čuo sam da je jako lijepa zemlja", rekao pak je Jonathan

Australce najviše privlače Zagreb, Dubrovnik i Split, gradovi u kojima se ostvaruje gotovo 70 posto ukupnih dolazaka australskih turista u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15 posto više noćenja u odnosu na 2017. godinu

Prošle godine je ostvareno oko 243 tisuće dolazaka Australaca te više od 745 tisuća noćenja što je rast od 15 posto u odnosu na 2017. godinu.

Upravo je zbog te pomame Hrvatska turistička zajednica prvi put u Australiji predstavila svoje adute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Procijenili smo da je australsko tržište iznimno važno i potentno ne samo zbog samog tržišta nego zato što Australci po svojim preferencijama putuju izvan glavne turističke sezone, izvan glavnih mjeseci, imaju duže boravke i dobri su potrošači", kazao je direktor Hrvatske turističke zajednice, Kristijan Staničić.

Nakon Melbournea reklama se seli u Sidney

Prezentaciju su održali u Melbourneu pred 70 tamošnjih turističkih agenata i sedam turoperatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska ima toliko toga za ponuditi. Otoci, Plitvice. Ne znam jesam li dobro izgovorila, ali znate što mislim", rekla je direktorica turističke agencije u Australiji, Stephanie Savage.

Nakon Melbournea, reklama o Hrvatskoj u četvrtak seli se u Sidney - sve s ciljem novih turističkih rekorda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo