NUDE 14.000 KUNA, SMJEŠTAJ I MOGUĆNOST DODATNE ZARADE, ALI... / Nitko se nije javio na natječaj, a oni koji bi htjeli ne mogu zbog propisa

Image
Foto: Grgo Jelavić / PIXSELL

Na natječaj za posao pedijatra u novouređenoj ambulanti u Mokošici, usprkos izuzetno dobrim uvjetima, nije se javio nitko iz Hrvatske

2.9.2019.
13:56
Grgo Jelavić / PIXSELL
VOYO logo

U dubrovačkom gradskom kotaru Mokošici za nekoliko mjeseci bit će otvorena novouređena ambulanta. Međutim, kako stvari zasad stoje, u ambulanti neće biti pedijatra, prijeko potrebnog tom gusto naseljenom dijelu Dubrovnika s više od sedam tisuća stanovnika.

Kako javlja HRT, na raspisani natječaj dosad se nitko nije javio, iako su uvjeti, barem što se tiče primarne zdravstvene skrbi, izuzetno dobri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLAĆA OD 14 TISUĆA I BESPLATAN SMJEŠTAJ: /

Za ovaj posao u Dubrovniku ne javlja se nitko, a oglas stoji već 15 dana

Image
PLAĆA OD 14 TISUĆA I BESPLATAN SMJEŠTAJ: /

Za ovaj posao u Dubrovniku ne javlja se nitko, a oglas stoji već 15 dana

Liječnicima izvana treba licencija

Zvuči nevjerojatno da se niti jedan pedijatar iz Hrvatske nije javio na natječaj za posao kojim se nudi plaća od 14.000 kuna, osiguran smještaj u Dubrovniku i mogućnost dodatne zarade u zdravstvenim ustanovama. S druge strane, javili su se pedijatri iz drugih država, ali njihovo zapošljavanje je komplicirano.

"Imamo dosta prijava iz Crne Gore, BiH i Makedonije, međutim, oni ne mogu raditi u Hrvatskoj dok ne dobiju licenciju Hrvatske liječničke komore. A da bi dobili licenciju, moraju uskladiti svoje diplome s našim uvjetima, koje daje Europska unija", kazao je za HRT Branko Bazdan, ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dubrovniku nedostaje čak 50 liječnika

Ipak, dubrovački Dom zdravlja u pregovorima je s dvoje pedijatara iz Hrvatske, ali teško je prognozirati hoće li ti pregovori uspjeti. Zbog nedostatka osoblja u Općoj bolnici Dubrovnik pojedini će se odjeli morati spojiti, a na dubrovačkom području, prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, traži se pedesetak liječnika i oko 80 medicinskih sestara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, sve manje ljudi s dubrovačkog područja odlučuje se studirati medicinu, a još ih se manje nakon specijalizacije odluči vratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo