prošla prva noć / Novosti iz Philadelphije: Milin otac najavio da kreće akcija 'Mila za sve' kao pomoć bolesnoj djeci

O Mili trenutno brine velik tim liječnika i sestara na čelu s profesorom za kojeg kažu da je izrazito skroman čovjek

3.4.2019.
22:17
VOYO logo

Dvogodišnja Mila koja je u borbi protiv smrtonosne bolesti uspjela ujediniti cijelu Hrvatsku, provela je prvu noć u dječjoj bolnici u Philadelphiji, jednoj od najboljih takvih bolnica na svijetu. Njezin otac Marin kazao je da su liječnici odmah po dolasku u bolnicu počeli raditi pretrage i analize kako bi odredili prvu fazu liječenja, pa je nakon toga već primila i prvu terapiju. 

Kaže da o Mili brine velik tim liječnika i sestara na čelu sa profesorom Richardom Aplencom za kojeg kaže da je izrazito skroman i samozatajan tip. Profesor Aplenc je i inače trebao liječiti i malu Noru Šitum ali ta je junakinja nažalost preminula prije nego je počela primati terapiju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milin otac Marin najavio je i kako umjesto akcije "Svi za Milu" počinje akcija "Mila za sve" kako bi se preostala sredstva usmjerila prema svoj djeci kojoj HZZO i država ne mogu pružiti adekvatnu pomoć.

Višak donacija ide za liječenje druge djece

Javnost je dosta uznemirila mogućnost da bi na višak donacija, tj. preostalih sredstava koja su uplaćena za liječenje Mile Rončević porezna uprava mogla obračunati porez. Ministar financija to je demantirao obzirom da će se i ta sredstva kako je najavio Milin otac utrošiti za liječnje druge djece. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što je vezano uz ovakve aktivnosti, a koje su usmjerene na operativne zahvate, troškove lječenja, nabave ljekova, nabave ortopedskih pomagala a po novome u poreznoj reformi,sjetit ćete se, i uključeni su troškovi prijevoza i smještaja u zdravstvene ustanove, ne smatraju se dohotkom. Dakle, sve što je usmjereno za takve namjere ne smatra se dohotkom, ne podliježe oporezivanju", potvrdio je ministar financija Zdravko Marić.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo