rezultat HDZ-ove vladavine / Novog vrgoračkog gradonačelnika u blagajni zatekao dug od 17,7 milijuna kuna

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Pranić kaže kako su mnogi dugovi nastali zbog nejasnih ugovornih obaveza i pogađanja poslova usmenim dogovorima

4.7.2016.
7:45
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon dvadesetpetogodišnje vladavine HDZ-a, Vrgorac je prije nekoliko dana preuzeo novi gradonačelnik Ante Pranić s Nezavisne liste mladih koji je u gradskoj blagajni zatekao dug od 17,7 milijuna kuna. 

Pranić je za Slobodnu Dalmaciju rekao kako Vrgorac svih ovih godina nije pripremio niti jedan projekt za EU fondove te da se u gradu naručivali radovi za koje nisu bila osigurana sredstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je situacija teška, svjedoče podaci o dospjelim obvezama. Gradski proračun je opterećen s 2. 647 895,55 kuna, a od toga se dobavljačima za robu, radove i usluge direktno duguje 1. 813 798,18 kuna. To su uglavnom računi iz razdoblja od 2013. do 2016. godine, za koje sada vjerovnici traže da im se plate.

Novi gradonačelnik kaže kako grad duguje i za neisplaćene stipendije iz 2013., zatim subvencije poljoprivrednicima pa čak i naknade za biračke odbore iz 2015. i 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedospjele obaveze koje se odnose na direktni gradski proračun su vraćanje kredita HBRO-u za Gospodarsku zonu u iznosu od 6. 888 355,21 kunu, a koji uskoro dolazi na naplatu", kaže gradonačelnik i dodaje kako mu najveći problem stvara "Komunalno".

"Godinama smo probleme melo pod tepih, a sada je dosegnut limit. Svi znamo da je sadašnje stanje neodrživo, ali gradske vlasti prije nas nisu na vrijeme reagirale. Mnogi dugovi su nastali zbog nejasnih ugovornih obaveza i pogađanja poslova usmenim dogovorima. Mnoge “obećane pomoći dogovarane na masnim ručkovima“ nikada nisu realizirane jer uopće nemaju pravnog pokrića To je najveći problem grada", zaključuje Pranić za Slobodnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo