NOVO OTKRIĆE POREZNE UPRAVE: / Davor Šuker posudio osam milijuna kuna od poznatog kockara!

Image

Poznati nogometaš Davor Šuker sigurno je tijekom svoje igračke karijere zaradio puno novca.

24.12.2016.
9:12
VOYO logo

No, pitanje je je li stvarno uspio sačuvati milijunsku ušteđevinu, od koje je posudio 12 milijuna kuna u gotovini za jamčevinu Zdravku Mamiću i njegovu sinu Mariju, piše Jutarnji list.

Image
DAVORA ŠUKERA I HNS ZABOLJELA PACKA: /

'Ne trošimo novac poreznih obveznika'

Image
DAVORA ŠUKERA I HNS ZABOLJELA PACKA: /

'Ne trošimo novac poreznih obveznika'

Porezna je uprava provela nadzor Šukerovih primanja za prošlu godinu, jer je gorespomenuti iznos, kao i još oko milijun kuna, smatrala je neprijavljenim prihodom iz nedokazanih izvora, zbog čega mu je određen porez u iznosu od šest milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije mogao dokazati porijeklo novca

Ključna je bila činjenica da Šuker, osim izjave da je ušteđevinu iz igračkih dana čuvao kod sebe, nije pokazao nikakvu dokumentaciju kojom bi potvrdio istinitost te tvrdnje.

Tijekom poreznog nadzora pokazalo se da Šuker možda ni neposredno nakon okončanja karijere 2003. godine nije raspolagao značajnom gotovinskom ušteđevinom. Na to upućuje činjenica da je neposredno nakon odlaska u mirovinu posuđivao značajne iznose novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je otkriveno da bivši nogometaš na svom stanu u Opatiji, koji je kupio 2008. kreditom od milijun eura, ima dodatnu zabilježbu na iznos od 838.000 funti koju je prije dvije godine stavio Jušte Puharić. Radi se o poduzetniku koji je vlasnik nekoliko tvrtki u Hrvatskoj te dioničar u više njih. Između ostalih, Puharić je 2015. preuzeo Eko imanje Mavrović od bivšeg boksača Željka Mavrovića.

Image

Poznati europski kockar

Ali u Makarskoj je Jušte Puharić prvensteno poznat kao kockar, koji je stekao bogatstvo igranjem ruleta po cijeloj Europi. Navodno je tako zarađen novac zatim uložio u razne poslove. U nekim mu je kazinima navodno čak i zabranjen ulaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se Porezna uprava nije bavila Puharićem, ipak je od njega zatražila očitovanje o zabilježbi. Puharić ih je preko odvjetnika izvijestio da se ona temelji na njegovu sporazumu o utvrđenju i otplati duga, sklopljenom sa Šukerom krajem 2014. godine, koji je ovjeren kod javnog bilježnika. Dug je nastao u razdoblju od 2004. do 2007. godine, kada je Puharić nekoliko puta beskamatno posuđivao novac, ukupno 838.000 funti. Šuker se potpisivanjem tog sporazuma složio da će spomenuti iznos vratiti Puhariću u roku od godine dana od trenutka potpisivanja sporazuma.

Šuker nije vratio dug

Puharić je potvrdio poreznicima da mu Šuker nije vratio dug. Zato je temeljem tog sporazuma Šuker stavio plombu i na Šukerovo zemljište, voćnjak površine 745 četvornih metara, na zagrebačkom Pantovčaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPA JAMČEVINA MAMIĆIMA: Poreznici od Davora Šukera traže šest milijuna kuna poreza i prireza!

Na to je zemljište Šukeru sim Puharićeve plombe i založnog prava banke koja je Šukeru odobrila kredit od milijun eura za kupnju stana u Opatiji, Šukeru je upisana i treća zabilježba iste banke na iznos od još 200.000 eura. Šukeru su oba bankovna kredita odobrena 2008. godine a glavninu zaduženja već je otplatio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni Šuker ni Puharić nisu bili dostupni za komentare.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo