politički transfer / Novinari se raspitivali o prelasku Opačić, Bandić poručio: 'Štucat će se mladoj dami, pustite je'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nije tajna da bi Bandić Opačić rado vidio u svojim redovima, a o njoj s velikim poštovanjem govore govori i dio Bandićevih zastupnika

27.10.2018.
13:53
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Sredinom rujna, Milanka Opačić objavila je kako izlazi iz SDP-a i postaje nezavisna zastupnica. Već tad se nagađalo kako planira prelazak u Bandićevu stranku, a nakon koncerta Zdravka Čolića, šuškanja su sve glasnija. 

Osim na koncertu, Opačić, Bandić, Ivica Lovrić i Duško Ljuština bili su i na zajedničkom druženju u jednom poznatom zagrebačkom restoranu, a sugovornici Jutarnjeg koji su to povrdili kažu da je ondje bio i sam Čolić. Ljuština je pak tad izjavio da o prelasku Milanke Opačić u Bandićevu stranku nije bilo niti govora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nije tajna da bi Bandić Opačić rado vidio u svojim redovima, a o njoj s velikim poštovanjem govore govori i dio Bandićevih zastupnika. "Ona je kvalitetna zastupnica, bila je ministrica u SDP-ovoj Vladi i naravno da bi znatno ojačala naš klub. Vrata su joj uistinu širom otvorena", govore za Jutarnji list. I Bandić sam je to već rekao nakon što su Opačić i Zdravko Ronko izašli iz SDP-a ističući kako su to ljudi s kojima je devedesetih gradio socijaldemokraciju.

Iako neki podsjećaju da su se u vrijeme Milanovića Bandić i Opačić udaljili ta vremena sad su, kažu, iza njih. "Ako ćemo se uvijek gledati u prošlost, nikad nećemo ići naprijed. Takva politika nas ne zanima. Gospođa Opačić je kvalitetna zastupnica, bila je odlična ministrica i u njihovoj suradnji ne bi trebalo biti nikakvih problema", rekli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi upravo bivša SDP-ovka Milanka Opačić uskoro mogla postati deseta članica saborskog Kluba zastupnika koji su utemeljili Milan Bandić i Radimir Čačić, unatrag par tjedana naveliko se spekulira među saborskim zastupnicima različitih stranaka. Opačić se zasad nije o tome oglasila.

Na pitanje našeg reportera Milanu Bandiću ima li novu zastupnicu u svom klubu, kazao je: "O tome ćemo u stranci, ja vam nikad ne govorim o tome. Štucat će se mladoj dami, pustite je na miru, neka radi svoj posao", komentirao je medijske natpise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo